Bezlepkové linecké hvězdičky zpět

Ingredience:
kokosová mouka1 hrnekvejce1 ksmed3 lžíce
přepuštěné máslo (povolené)2 - 3 lžícekypřící prášek1 lžičkacitronová kůra dle chuti
kokosová mouka 1 hrnek, vejce 1 ks, med 3 lžíce, přepuštěné máslo (povolené) 2 - 3 lžíce, kypřící prášek 1 lžička, citronová kůra dle chuti

Příprava

Klasické linecké cukroví známe všichni. Bohužel pro osoby trpící celiakií je mnohdy problém vymyslet takové, aby bylo dobré a zároveň bezlepkové. Proto jsem si připravila recept na výborné hvězdičky z kokosové mouky. Ta se vyrábí z kokosové dužiny a díky její nasládlé chuti kokosu stačí použít méně sladidla než u běžné mouky. Seženete ji buď na internetu, nebo v prodejnách se zdravou výživou.

Ve velké míse vyšlehejte máslo, med a vejce. Přidejte kypřící prášek, citronovou kůru a nakonec vmíchejte kokosovou mouku. Pomocí rukou vypracujte vláčné těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte ho v lednici cca 10 minut vychladnout. Hotové těsto rozdělte na dvě části a každou rozválejte na placku. Pomocí vykrajovátek vykrojte požadované tvary. Kokosová mouka trošku lepí, proto si při odlepování těsta z podložky pomožte plochým nožíkem. Vykrojené tvary položte na plech vyložený pečícím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 7 - 9 minut Hotové linecké nechte vychladnout a poté ho slepte oblíbenou marmeládou.

2017-11-28 Dezerty

Poznámka

Z uvedených surovin budete mít cca 23 hvězdiček.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI