Bezlepkový cheesecake s karamelem zpět

Ingredience:
Glutaine polomáčené sušenky12 ksmáslo80 gmascarpone250 g
tvaroh20 gbezlactosová šlehačka + smeta fix200 gmed3 lžičky
Glutaine polomáčené sušenky 12 ks, máslo 80 g, mascarpone 250 g, tvaroh 20 g, bezlactosová šlehačka + smeta fix 200 g, med 3 lžičky

Příprava

K bezlepkovému cheesecaku jsem se odhodlávala velmi dlouho, protože sehnat bezlepkové máslové sušenky, které by nestály nekřesťanské peníze je velmi těžké. Nakonec jsem se rozhodla, že spodní sušenkovou vrstvu udělám z nadrcených polomáčených sušenek od značky Glutaine a zároveň bude spodek příjemně čokoládový.

Sušenky nadrtíme najemno pomocí mixéru vysypeme spodní vrstvu formy a zalejeme rozehřátým máslem a pečlivě upěchujeme. V míse si smícháme mascarpone s tvarohem a přidáme vyšlehanou šlehačku se ztužovadlem. (Lze použít i želatinu ke zpevnění, ale ztuhne i bez.) Dále osladíme medem a zamícháme. Rozprostřeme krém na sušenkovou vrstvu a necháme min 5 hodin uležet v lednici.

Zde jsem dort zdobila českokrumlovským tekutým karamelem od Vaška, ale lze i ovocem nebo dle Vaší chuti.
Přeji Vám dobrou chut´ ;)
2014-09-30 Dezerty

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídladezerty
Receptspeciální diety
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostdětská oslava
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI