Bezlepkový štrůdl z tvarohového těsta zpět

Ingredience:
bezlepková mouka hladká + na rozválení220 gmáslo125 gměkký tvaroh250 g
vanilkový cukr1 balíčeksůl špetkaskořicový cukr1 balíček
rozinky100 grozvařená nebo nastrouhaná jablka400 gvajíčko1 ks
bezlepková mouka hladká + na rozválení 220 g, máslo 125 g, měkký tvaroh 250 g, vanilkový cukr 1 balíček, sůl špetka, skořicový cukr 1 balíček, rozinky 100 g, rozvařená nebo nastrouhaná jablka 400 g, vajíčko 1 ks

Příprava

Bezlepkový štrůdl je takový trošku kulinářský oříšek. Většina lidí peče doma štrůdl z kupovaného listového těsta. Bezlepkový polotovar listového těsta (polské značky) mě osobně odpuzuje, už jen svým obalem, protože v něm těsto vypadá jaksi orošeně nebo skoro „zapařeně“.

Mám oblíbené těsto na pizzu, kde se bezlepková mouka míchá s jogurtem (najdete zde na blogu), tak jsem si řekla, proč nezkusit těsto na štrůdl z tvarohu? Nechala jsem se opět inspirovat časopisem FOOD, který mi nesmí každý měsíc chybět.

K přípravě těsta ráda používám pekárnu na bezlepkový chleba, kterou má většina nás bezlepkářů doma. Mám program č. 10 těsto, který krásně rozmíchá ingredience za mě. ( Tento program je velmi dlouhý, já v něm nechám těsto pouze uhnětat a pak program stopnu a těsto vyndám. ) Lze použít i robot, či uhnětat v ruce. Na těsto potřebujeme – 220g bezlepkové mouky hladké, 125g másla změklého na plátky nakrájeného másla, půlku (125g) tvarohu, špetku soli a 1 vanilkový cukr. Uhněteme těsto dle výše popsaných možností. Těsto je krásně hladké a nelepí se.
 
Těsto rozdělíme na 2 stejně velké části. Na pomoučeném válu část těsta rozválíme do oválu. Do středu nandáme půlku jablek, tvarohu, posypeme rozinkami a půlkou skořicového cukru. Zbytek těsta po stranách přehneme směrem do středu a utvoříme závin. Celý závin propícháme vidličkou a potřeme rozšlehaným vajíčkem. (Lze posypat i nasekanými mandlemi.)
Bezlepkový štrůdl z tvarohového těsta pečeme na pečícím papíře, na 170 stupňů cca 40 minut. V průběhu pečení potíráme zbylým našlehaným vajíčkem.
2015-04-02 Dezerty

Poznámka

Ingredience na cca 2 střední záviny.

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptspeciální diety
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI