Bochánky s rozinkami zpět

Ingredience:
špaldová jemná nebo hladká mouka400 gvlažná voda200 mlsádlo (nebo 50g másla a 50ml oleje)50 g
cukr30 gsůl větší špetkavejce (nechte si trošku na potření)1 ks
droždí1/3 kostkytrochu vajíčka a mléka - vyšlehat na potřenílupínky mandliček na posypání
rozinky dle chuti
špaldová jemná nebo hladká mouka 400 g, vlažná voda 200 ml, sádlo (nebo 50g másla a 50ml oleje) 50 g, cukr 30 g, sůl větší špetka, vejce (nechte si trošku na potření) 1 ks, droždí 1/3 kostky, trochu vajíčka a mléka - vyšlehat na potření, lupínky mandliček na posypání, rozinky dle chuti

Příprava

Na pondělní START - snídani - dnes upečené: BOCHÁNKY s rozinkami - budou podávané s vyšlehaným tvarohem a kouskem čerstvého ovoce.

Necháme si vzejít kvásek (voda, trochu cukru, kvasnice, trochu mouky). 
Kvásek přidáme k ostatním surovinám, zpracujeme v krásné těsto a necháme aspoň hodinku kynout. 
Po vykynutí rozdělíme na 10 dílů a tvoříme bochánky.
Na plechu necháme další 1/2 hod kynout. Pak prostřihneme do křížku.
Potřeme žloutkem vyšlehaným s mlékem, posypeme lupínky mandliček a pečeme na 160-175 stupňů asi 15-20 minut.

Rada: na spodek trouby dát kastrůlek s horkou vodou, jak se voda odpařuje, bude pečivo nadýchanější

Přeji, aby se pečivo povedlo a chutnalo.

2016-11-15 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI