Borůvkové lívance s javorovým sirupem zpět

Ingredience:
hladká mouka pšeničná220 gprášek do pečiva1 lžícesůl špetka
třtinový cukr1 lžícevejce2 ksmáslo25 g
plnotučné mléko280 mlborůvky150 gpřepuštěné máslo (příp. rostlinný olej) dle potřeby
čerstvé ovoce (maliny, borůvky) na ozdobujavorový sirup dle chuti
hladká mouka pšeničná 220 g, prášek do pečiva 1 lžíce, sůl špetka, třtinový cukr 1 lžíce, vejce 2 ks, máslo 25 g, plnotučné mléko 280 ml, borůvky 150 g, přepuštěné máslo (příp. rostlinný olej) dle potřeby, čerstvé ovoce (maliny, borůvky) na ozdobu, javorový sirup dle chuti

Příprava

Borůvky jsou teď všude kolem nás. Proč je nezkusit právě do lívanců?

1) V míse smícháme přesátou hladkou mouku s práškem do pečiva, solí a třtinovým cukrem. V druhé míse smícháme mléko, vejce a rozpuštěné máslo.

2) Do mísy s tekutou směsí postupně přidáváme sypkou směs a důkladně mícháme. V tuto chvíli máme hotový základní recept na lívance.

3) Do těsta přidáme borůvky a zlehka promícháme.

4) V pánvičce na lívance si rozehřejeme malé množství přepuštěného másla (případně kapku oleje) a lívance smažíme z jedné strany, dokud se neobjeví bublinky. V tuto chvíli lívance otočíme a smažíme do zlatova i ze strany druhé.

5) Servírujeme s čerstvým ovocem a javorovým sirupem.

2016-07-12 Dezerty

Poznámka

Z uvedeného množství surovin připravíte cca 16 - 24 lívanců (dle velikosti formy).

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI