Borůvkový dortík

zpět
Borůvkový dortík
Korpus:
žloutek3 kscukr100 gkakao30 g
voda4 lžícepolohrubá mouka70 gprášek do pečiva1 balíček
bílky (sníh)3 ks
Borůvková náplň:
borůvky3 hrnky (250ml)krupicový cukr1/2 hrnkucitronová šťáva2 lžíce
dortové želé čiré2 ksvoda200 ml
Dále budeme potřebovat:
smetana 33%2 kelímkyztužovač šlehačky (Smetana fix)2 ksborůvky dle potřeby
žloutek 3 ks, cukr 100 g, kakao 30 g, voda 4 lžíce, polohrubá mouka 70 g, prášek do pečiva 1 balíček, bílky (sníh) 3 ks, borůvky 3 hrnky (250ml), krupicový cukr 1/2 hrnku, citronová šťáva 2 lžíce, dortové želé čiré 2 ks, voda 200 ml, smetana 33% 2 kelímky, ztužovač šlehačky (Smetana fix) 2 ks, borůvky dle potřeby

Příprava

Včera si Vendulka přála, abych jí udělala dortík. Chtěla „Hodně borůvek a šlehačky". Tak jsem jí dnes připravila BORŮVKOVÝ DORTÍK a odpoledne po školce, na ní čeká doma, jako překvapení. Korpus je krásně kakaový, nejen na chuti, ale i hezky tmavý, díky Holandskému kakau od firmy CARLA spol. s r.o. - CARLA Chocolate.

Nejprve si upečeme korpus. Žloutky s cukrem utřeme do pěny, přidáme vodu, sypké suroviny (mouku, kakao a prášek do pečiva si předem smícháme v misce) a pak ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy, pečeme na 180°C (čas neuvádím, je potřeba zkusit špejlí, zda je těsto upečené). Upečený korpus necháme vychladit v dortové formě (ve formě si korpus ponecháme).

Zatímco co se nám chladí základ dortíku, tak si připravíme borůvkovou náplň. Borůvky vložíme do hrnce, přidáme citronovou šťávu a krátce povaříme, aby nám pustily vodu (použila jsem mražené borůvky). Pak přidáme cukr a za stálého míchání necháme rozpustit. Ve vodě rozmícháme dortové želé (2ks) a opatrně vmícháme do borůvkové směsi. Vše necháme krátce povařit a nalijeme na připravený základ dortíku v dortové formě. Takto připravený dort necháme vychladit v lednici. Nakonec ušleháme smetany společně se ztužovači, navrstvíme šlehačku na dort a ozdobíme borůvkami.

2016-05-11 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI