Ingredience: | |||||
vařené brambory | 250 g | polohrubá mouka | 250 g | cukr krystal | 100 g |
máslo | 100 g | vanilkový cukr | 1 balíček | vejce | 2 ks |
kypřící prášek do pečiva | 1 balení | kakao | dle chuti | citronová kůra | dle chuti |
mléko (dle potřeby) | 1- 1,5 dcl | tuk | na vymazání formy | hrubá mouka | na vysypání formy |
Tuto bábovku jste mohli ochutnat v našem "pažitkovském" stánku v Třebíči na Bramborobraní.
Vařené brambory oloupeme a nastrouháme najemo. Žloutek utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a změklým máslem do světlé pěny. Do žloutkové pěny vmícháme brambory, citronovou kůru a mouku prosátou s práškem do pečiva. Směs popřípadě mírně rozředíme vlažným mlékem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme po částech do těsta. Pokud budeme chtít dvoubarevnou bábovku, můžeme do jedné části přidat 2 - 3 lžíce kakaa. Lehce promícháme a můžeme ještě přidat trochu tuku. Připraveným těstem naplníme formu, kterou vložíme do vyhřáté trouby na 170°C a pečeme cca 45 minut. Bábovku při pečení kontrolujeme špejlí, pokud lepí jenom zlehka, můžeme vypnout troubu, vyndat bábovku a nechat ji ve formě "dojít". Necháme ji chvíli vychnadnout, aby se po vyklopení nesrazila. Vyklopíme na mřížku a lehce pocukrujeme.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI