Bramborová bábovka z Bramborobraní v Třebíči zpět

Ingredience:
vařené brambory250 gpolohrubá mouka250 gcukr krystal100 g
máslo100 gvanilkový cukr1 balíčekvejce2 ks
kypřící prášek do pečiva1 baleníkakao dle chuticitronová kůra dle chuti
mléko (dle potřeby)1- 1,5 dcltuk na vymazání formyhrubá mouka na vysypání formy
vařené brambory 250 g, polohrubá mouka 250 g, cukr krystal 100 g, máslo 100 g, vanilkový cukr 1 balíček, vejce 2 ks, kypřící prášek do pečiva 1 balení, kakao dle chuti, citronová kůra dle chuti, mléko (dle potřeby) 1- 1,5 dcl, tuk na vymazání formy, hrubá mouka na vysypání formy

Příprava

Tuto bábovku jste mohli ochutnat v našem "pažitkovském" stánku v Třebíči na Bramborobraní.

Vařené brambory oloupeme a nastrouháme najemo. Žloutek utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a změklým máslem do světlé pěny. Do žloutkové pěny vmícháme brambory, citronovou kůru a mouku prosátou s práškem do pečiva. Směs popřípadě mírně rozředíme vlažným mlékem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme po částech do těsta. Pokud budeme chtít dvoubarevnou bábovku, můžeme do jedné části přidat 2 - 3 lžíce kakaa. Lehce promícháme a můžeme ještě přidat trochu tuku. Připraveným těstem naplníme formu, kterou vložíme do vyhřáté trouby na 170°C a pečeme cca 45 minut. Bábovku při pečení kontrolujeme špejlí, pokud lepí jenom zlehka, můžeme vypnout troubu, vyndat bábovku a nechat ji ve formě "dojít". Necháme ji chvíli vychnadnout, aby se po vyklopení nesrazila. Vyklopíme na mřížku a lehce pocukrujeme.

Přejeme Vám dobrou chuť!

2014-09-15 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI