Brumíci zpět

Ingredience:
vejce3 ksAlsan bio50 gžitná mouka celozrnná, jemně mletá50 g
špaldová mouka T 1050200 gšťáva z hroznů150 mlmandlové mléko80 ml
vanilkový lusk - vanilka z něj1/2 kskypřící prášek bez fosfátů3 lžičkykakaový prášek dle potřeby
vejce 3 ks, Alsan bio 50 g, žitná mouka celozrnná, jemně mletá 50 g, špaldová mouka T 1050 200 g, šťáva z hroznů 150 ml, mandlové mléko 80 ml, vanilkový lusk - vanilka z něj 1/2 ks, kypřící prášek bez fosfátů 3 lžičky, kakaový prášek dle potřeby

Příprava

Jelikož jsme měli naplánované odpolední cvičení, potřebovala jsem připravit rychlou svačinku do ručičky, rozhodla jsem se pro brumíky a muffiny. Většinou připravuji svačinky z kombinace rýžové a pohankové mouky, ale jelikož nemáme jistotu u pohankové mouky u jednoho chlapečka, volila jsem raději mouky, které nejsou ve skupince problémové. Dětičky si moc pochutnaly a to pro mě byla největší odměna.

Jelikož jsme měli naplánované odpolední cvičení, potřebovala jsem připravit rychlou svačinku do ručičky, rozhodla jsem se pro brumíky a muffiny. Většinou připravuji svačinky z kombinace rýžové a pohankové mouky, ale jelikož nemáme jistotu u pohankové mouky u jednoho chlapečka, volila jsem raději mouky, které nejsou ve skupince problémové. Dětičky si moc pochutnaly a to pro mě byla největší odměna.

Vejce vyšleháme s tukem, za stálého míchání přisypeme mouky, přilijeme odšťavněnou šťávu z hroznů, mandlové mléko, přidáme vanilku, kterou jsme vyškrábli z vanilkového lusku, přisypeme kypřící prášek a vyšleháme. Část těsta si odebereme a obarvíme jej kakaovým práškem, tmavý krém budeme potřebovat na čumáčky, bříška, ouška a tlapky. Jelikož mám pouze jednu formu na 6 brumíků a nechtělo se mi čekat, odlila jsem si polovinu světlého těsta, ze kterého jsem připravila borůvkové muffiny, které jsem však nestihla vyfotit, bohužel nebyl čas a spěchali jsme na kroužek. Postup byl totožný jen jsem před pečením pohodila do muffinů borůvky.
Vezmeme si formu na brumíky, tmavým těstem vyplníme čumáčky, ouška, tlapky a bříška, zalijeme světlým krémem.
Když máme dobojováno, vložíme formu s brumíky do předehřáté trouby, pečeme na 180-200°C přibližně 20-30 minut, vyzkoušíme špejlí. Před vyklopením necháme vychladnout.

Poznámka:

Pokud potřebujete recept bez vajec, lepku, mléčné bílkoviny a laktózy, recept ZDE.

2016-11-04 Dezerty

Autor:

Počet porcí
15
 porcí
Typ jídladěti
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
děti
Druh přípravypečení
Příležitostdětská oslava
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI