Bublaninový moučník s kanadskými borůvkami zpět

Ingredience:
vejce4 kstřtinový cukr150 gpolohrubá mouka250 g
jedlá soda1/4 lžičkyhorká voda4 lžíceolej2 lžíce
sypká Caro káva1 lžícemražené kanadské borůvky200 gmáslo na vymazání formy
vejce 4 ks, třtinový cukr 150 g, polohrubá mouka 250 g, jedlá soda 1/4 lžičky, horká voda 4 lžíce, olej 2 lžíce, sypká Caro káva 1 lžíce, mražené kanadské borůvky 200 g, máslo na vymazání formy

Příprava

Když nevíte, co upéct k odpolední kávičce, stačí někdy kouknout do lednice či mrazáku, co máte k dispozici, a upéct nějaký moučník.

Všechny suroviny mimo Caro kávy a borůvek vyšleháme do pěny a nalijeme do keramické pečící formy, vymazané máslem. Nejdříve nalijeme polovinu těsta do formy a do druhé poloviny těsta nasypeme Caro kávu a zamícháme. Nalijeme na první část těst a špejlí uděláme hvězdici, kam vsypeme borůvky, které zamáčkneme opatrně stěrkou do těsta. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 35 - 40 minut. Zkoušíme špejlí. Posypeme stévií a zdobíme šlehačkou a meduňkou.

2017-05-09 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI