jméno a příjmení | Ivana Černá |
znamení | beran |
koníčky | časopisy s recepty, vaření |
životní přání | šťastná rodina, zdravá rodina, být poblíž svých dětí a vnoučat |
motto |
Štěstí nepřichází k nám, ale my se pohybujeme směrem k němu. Trvalé štěstí je proudem mnoha věcí a vzniká tehdy, když věnujeme pozornost maličkostem a když je neopomíjíme. Štěstí je - vzít život do vlastních rukou. Autor: Wilhelm Busch |
facebook blog |
Co dnes vaří Iva? Co dnes vaří Iva? |
Je mi 62 let. Vařím a peču od 17 let, kdy jsem poznala svou první lásku. Vařit mne naučila právě ona – má přísná výborná kuchařka - paní tchyně. Když jsem měla malé děti, vařilo se a peklo dokola jen pár tradičních jídel. Až když děti „vyletěly“ z hnízda a začala jsem mít více času i pro sebe, tak mne vaření začalo bavit jinak, než jen jako nutnost „uvařit honem něco po práci „. Času bylo pořád málo.
Baví mne nahlížet do časopisů s recepty, ráda se dívám na webové stránky a dál přidávám recepty přes tři roky na jedny webové stránky. Jakmile jdu nakupovat, už si představuji, co bych z dané suroviny mohla uvařit. Ráda zkouším stále něco nového a večer si už si vytvářím recept v hlavě, co bych mohla druhý den vařit. Manžel je velký a vděčný strávník, proto mám motivaci, pro koho denně vařit. V poslední době vařím a peču i nějaké dobroty pro svou nemocnou maminku a vnoučka. Vánoční cukroví zase posílám své dceři a vnoučátkům do USA. Inspiruje mne hodně a denně i můj syn, který je vyučen v tomto oboru a věnuje se tomuto povolání už 20 let. Stále se i od něj a od lidiček nyní z FB stále učím. Nejsem žádný profesionál, jen amatér.
Malá pizza nám chutná víc, jako velká. Tak jeden recept na domácí obídek, který můžete upéct i jako chuťovku na svačinu nebo večeři k pivku.
Masové kuličky milují nejen dospěláci, tak i děti. Pro odlehčení celého jídla, jsem je podávala se salátkem z polníčku a byla to mňamka.
Někdy mě přepadne chuť na topinky a tak začnu v lednici vymýšlet nějakou pomazánku, aby mi zapadla do chutí i s vychlazeným pivkem. Tato nikdy nezklame a samozřejmě nezapomeňte oloupat pár poctivých stroužků česneku. Mňam!
Také někdy máte chuť na něco pikantního? našla jsem v lednici brynzu a tvaroh, takže chutný nápad k televizi a vínku, byl na světě!
Pokud máte rádi placičky na různé způsoby, tyto vám budou jednoduše chutnat. Buďto je můžete podávat, jako předkr,m lehkou večeři k vychlazenému pivku nebo můžete podávat, jako oběd se zeleninovým salátkem. Třeba takový Coleslaw by byl, jako příloha ideální.
Kdo by neznal babiččiny škubánky?! My je doma milujeme a vy si je určitě zamilujete taky.
Moje oblíbené malé plněné knedlíčky, které si určitě zamilujete. těsto můžete plnit, jak slanou, tak i sladkou náplní.
Díky této marinádě je maso šťavnaté a při pečení v troubě není vůbec vysušené. Jakmile tento recept na řízky jednou vyzkoušíte, budete ho určitě opakovat častěji.
Měla jsem velkou chuť, na maso nadivoko. Tak jsem zkusila plec upravit na tento způsob. Věřím, že vám bude chutnat, tak jako mně.
Aneb, co dům dal. Po rodinném grilování nám zbylo trošku nových brambor, masa a tak mě napadlo využít všech zbylých ingrediencí a zapéct je v troubě. Světe div se, ale byla to zase dobrota.
Tak jsem začala s dietou. Ne, kvůli váze, ale abych se cítila lépe a odlehčila. Dnes vám dávám rychlý recept na zdravé mini pizzy, které mě osobně strašně chutnaly. Můžete přidávat sýry dle vašich chutí a fantazie.
Jídla z vepřového srdce máme u nás doma moc rádi. Dnes je zkusila připravit na kořenové zelenině, takže se chutí podobá svíčkové.
Možná vám přijde drožďová polévka jako obyčejné jídlo, ale věřte, že je opravdu moc dobrá a hlavně zdravá. Navíc je rychle hotová, tak pojďme na ni.
Když vám z předešlého oběda něco zbylo, tak je dobré ze "zbytků" připravit další rychlé jídlo z jedné pánve, jako třeba já.
Když nám doma došla nečekaně strouhanka z tvrdého pečiva, je čerstvé pečivo dobrou náhražkou. Rohlíky nebo housky rozmixujeme, nebo nasekáme v sekáčku 3 v 1. Můžou být i větší kousky strouhanky. Smícháme se sypkou červenou paprikou a máme výbornou strouhankou na řízky. Strouhanku můžeme připravit i z různých druhů chipsů, burských oříšků, slaných tyčinek, kukuřičných lupínků apod.
Měla jsem doma velká kuřecí stehna, která jsem chtěla nějak chutně připravit. Zkusila jsem je namarinovat a k nim připravit špenát a bramborové šulánky.
Guláš je u nás poměrně hodně oblíbený. Základ si sice připravím sama, ale manžel si vše nakonec dochutí podle sebe.
"Polévka je grunt a kdo ji nejí, ten je špunt" říkávaly a říkají naše babičky a v zimě přijdou zeleninové polévky a vývary vždy vhod.
Dnes jsem zrovna myslela na to, jak vlastně vzniká u nás někdy recept, aniž bych o něm večer přemýšlela. Dumala jsem dopoledne, co a jak uvařit, aby to nebyla zase jen sekaná nebo zase jen karbanátky. Takže jsem si vyndala zeleninu "CDD", koření a tvořila jsem. Ještě mě napadla šťáva z rajčat pod maso se špetičkou skořice, kapií a bazalkou. Vznikla tak výborná chuť sosu a maso se zeleninou pěkně všechny chutě propojilo. Takže jsem vlastně opravdu dnes jen čarovala a čekala, až dojde manžel a ochutná. Manžel se ptal, jak jsem to udělala, a přidával si, takže mu jistě chutnalo. Přílohou byly naše oblíbené těstoviny - " Di semola „Matriciani“ Trafilati Al Bronzo", které si manžel na dovolené vybral. Jinak i špagety a další jiné těstoviny budou výbornou přílohou.
Kuře, stehýnka, paličky, křídla, prostě cokoliv z drůbeže, připravované na citronu, rozmarýnu a česneku je lahodné a má výbornou chuť. Vyzkoušejte, určitě nebudete litovat.
Vepřové kotlety připravuji moc ráda, ale jen tak se sosem na mnoho způsobů. Tentokrát jsem je ale zkusila připravit na grilu a v chutné marinádě. Použila jsem hustou sojovou omáčku, med, dva druhy hořčice, víno atd.
Máme rádi všechny vývary, zeleninové polévky, ale přiznám se, že vývary s noky, nudlemi nebo knedlíčky, máme nejraději. Jeden dnešní vývar přidávám. Vývar ochucuji jen špetkou soli, pepře a kurkumy. Nepřidávám žádné glutamáty ani žádná jiná ochucovadla, jenom nakrájené bylinky. Snažím se připravovat vývar tak, jak ho připravovaly naše maminky a babičky.
Taky to tak máte, že vás popadne chuť na něco hodně dobrého, ale současně jiného, než tradičně připravujete? Víno i jablka udělají své ve spojení s masem a zelím.
Než jsem na pár dnů odjela, připravila jsem manželovi narychlo několik jídel, mimo jiné i tyto "tolárky" z opečených bramborových knedlíků z jedné pánve.
Protože jsme "polévková rodina", chyběl nám na dovolené takový pořádný český silný vývar. Hned po příjezdu domů jsme si pochutnali na tomto vývaru z hovězího žebra.
Když je venku velké teplo, vždy si vzpomenu na svou milovanou babičku, která ráda připravovala dědovi tzv. "chudý salát", na který jsem často chodila do babiččiny špajzky u kuchyně. Olivy a okurku tam nedávala, byly tam jen brambory, ocet, sůl, pepř, cibule. Dodnes tento salát dělá celá rodina.
Pokud se vám nechce dlouho stát u plotny a špinit několik nádobí, mám pro vás tip na jednu rychlovku z jedné pánve.
Mám pro vás tip na recept, co dům dal. Ingredience, které budeme potřebovat, máme většinou všichni doma a můžeme z nich uvařit toto skvělé rizoto.
Avokádo jsem dlouho neměla, tak jsem si jej po dlouhé době koupila a zkusila připravit lehkou pomazánku s domácí lučinou a šťávou z rajčátka a česneku.
Dnes jsem se pustila sice do trochu pracnějšího pokrmu, ale když chcete mít špecle přece jen domácí, tak to stojí za to. Jídla je dost i na dva dny, a protože kombinace domácích špeclí se špenátem a hříbky nám moc chutnala, předávám tento recept i vám.
Receptů na utopence existuje spousta. Tento recept s sebou nese příjemné urychlení. Díky pokrájeným špekáčkům, zelí a okurkám se vše proleží o poznání rychleji, pokud ovšem vydržíte čekat. Můžeme si připravit buď jen zálivku, nebo použijeme nálev. Nechte dva dny v chladu.
Dnes jsem zkusila připravit pomazánku, která je trochu pikantní a určitě stojí za vyzkoušení.
Protože mám ráda recepty, ve kterých se připravuje vše v jedné nádobě, tak jsem dnes připravila jeden takový, který se připravuje v jedné pánvi.
Tento moučník stojí určitě za vyzkoušení. Ovesné vločky i mandle udělají výbornou chuť a v teplých dnes osvěží i vychladlý pudink s ovocem.
Měli jsme chuť na pečené brambory, a proto, že v kuchyni ráda zkouším nové věci, zkusila jsem takovou malou vychytávku. Musím říct, že nám takto připravené brambory moc chutnaly.
Máte chuť i v horkých dnes na chutnou a rychlou pomazánku ze šprotů a lučiny? Pak vyzkoušejte právě tuhle podle mého receptu.
Mám pro vás recept s květákem z kuchařky naší vesnice ze 70. let. Není to sice úplně dietní jídlo, ale oproti klasickému smaženému květáku je přeci jen trochu dietnější.
Recept na tuto pomazánku je velice variabilní. Můžete si ji dát k snídani, svačině či večeři. Stejně tak namazat si ji můžete jak na čerstvé pečivo, nebo je třeba skvělá na topinky.
Měla jsem doma květák a přemýšlela jsem, jak ho využiji v kuchyni. Tentokrát padla volba na polévku, která je taková lehká a moc chutná.
Dostali jsme chuť na guláš, tak jsem se rozhodla ho uvařit. Tentokrát jsem zvolila krůtí maso a přidala ještě papriky a rajčata. Guláš se opravdu povedl a my si moc pochutnali.
Po obědě nás honila mlsná a já už dlouhou dobu měla chuť na nějaký pohár s ovocem. Konečně tedy nastal čas nějaký pohár připravit.
Čekáte návštěvu, nebo vás jen honí mlsná? Tak mám pro vás skvělý recept na pečený cheesecake.
Ať už k snídani, svačině či večeři, pomazánky vždy přijdou vhod. Dnes jsem připravila velice chutnou, zdravou a barevnou, tak pojďme na to.
U nás doma máme játra moc rádi, a proto se vždy snažím vymyslet nějaký zajímavý nový recept a kombinaci chutí. Dnes jsem je připravila na rajčatech a zkusila přidat i chřest.
Jednoduché, rychlé, syté a hlavně opravdu moc dobré jídlo z brambor. Můžete jej připravit jak ze syrových, tak z již uvařených brambor.
Mám pro vás tip na večeři CDD (co dům dal). Navíc omeleta je tak všestranná, že si na ni můžete pochutnat i jako na snídani či obědě.
Nevím proč, ale takto to mám celý svůj život. V zimě i v létě, když mám uvařenou polévku, jsem ráda, že mám něco teplého v žaludku k obědu i k večeři. Ať už se jedná o zeleninové či masové vývary, polévky mi vždy pěkně uklidní žaludek a je mi po nich skvěle.
Tento recept můžete připravit na dva různé způsoby. Buď klasicky špagety uvařit a rovnou servírovat, nebo je dát ještě zapéct do trouby.
Mleté řízečky se sýrem a houbami jsou prostě vynikající a navíc mají díky uzené paprice ve strouhance skvělou barvu.
Pokud patříte mezi ty, kteří si rádi pochutnají na srdíčkách, pak je tento recept právě pro vás! Chutí nám tato omáčka připomíná svíčkovou.
Kombinace luštěnin, vajec, smažené cibule je nad očekávání výborná, takže ji určitě zkuste.
Bramboračka je česká klasika. Já ji zkusila ozvláštnit zázvorem a bramboračka tak získala úplně jiný rozměr, moc jsme si pochutnali.
Pomazánky jsou dokonalé v tom, že jejich příprava je rychlá a zabere většinou jen pár minut. Navíc můžete kombinovat různé variace chutí a vždy dostanete jedinečný recept.
K tomuto receptu není co dodat, jedním slovem vynikající. Kombinace ryb, hub a bylinek je naprosto výborná.
Jestli máte rádi zelí, mám pro vás jeden recept. Moc prima rychlá a chutná večeře či oběd, která zasytí i velké jedlíky.
Jednoduchý a přitom vynikající recept na rychlý oběd či večeři, na který vám bude stačit pouze pár ingrediencí.
Zkuste kachnu připravit trochu netradičně. Skvěle k ní ladí červené víno, když k ní navíc přidáte i pomerančovou šťávu, získáte opravdovou lahůdku.
Měli jsme chuť na krémovou polévku, tak jsem připravila houbovou a navrch ji ještě ozdobila restovanou hlívou. Pokud ji chcete ještě více ozvláštnit, můžete ozdobit i restovanou klobásou.
Nádivku nemusíte péct jen na Velikonoce a můžete to ni přidat ingredience podle sebe a různě je kombinovat, například různé bylinky, kopřivy, saláty, špenát a podobně.
Dnes mám pro vás jeden tip, který můžete připravit, když očekáváte návštěvu, nebo jen tak pro sebe k dobrému vínu.
Listové těsto je skvělé na přípravu dezertů, jelikož máte ušetřen čas, který byste věnovali přípravě těsta, a o to více si můžete vyhrát s náplní.
Mám pro vás typ na netradiční guláš, do kterého jsem tentokrát přidala také pohanku. Pro pikantní chuť můžete přidat i kolečka debrecínských párků.
Kdybyste toto rizoto dali Italovi, asi byste neuspěli. Nám však takové to klasické "české" rizoto moc chutná. Dnes jsem navíc rýži uvařila namísto vody ve vývaru a hned to tomu dodalo lepší šmrnc.
Chtěla jsem nějak ozvláštnit bábovku, kterou máme u nás moc rádi, a tak mě napadlo, promazat ji vrstvou krému.
Zeleniny není v zimě nikdy dost a polévky pak přijdou vhod. Zahřejte se ze zmrzlé procházky horkou zeleninovou polévkou.
Není nic jednoduššího, než jídla, která dáte do trouby a nemusíte se o ně starat. Já dnes dala do trouby péct kuřecí stehna s čerstvou petrželkou, žampiony a zalila zakysanou smetanou. Maso bylo šťavnaté a my si moc pochutnali.
Polévky, především v zimě, vaříme poměrně často. U nás doma máme rádi frankfurtskou polévku, takže jsem se dnes rozhodla uvařit jednu takovou na podobný způsob.
Chtěla jsem upéct nějaký koláč, ale stále jsem přemýšlela jaký. Pak jsem zkusila zapojit svoji fantazii a skvělý koláč z vloček, semínek a ovoce byl na světě!
Pokud patříte mezi ty, kteří milují játra, mám pro vás tip na jednoduchou a rychlou omáčku. Abych ji nějak ozvláštnila, přidala jsem ještě hlívu a papriky. Moc jsme si pochutnali.
Polévky jsou v zimě u nás skoro na denním pořádku a i masový vývar se snažím vždy něčím ozvláštnit. Například jako dnes játrovými knedlíčky se strouhankou z krekrů TUC.
U nás doma máme rádi různé moučníky, mezi které patří i rolády, a proto je zkouším vždy udělat nějak jinak. Tentokrát kakaové těsto a uvnitř jogurtový krém, kompotované višně a banán.
Pomazánky jsou vděčné a rychlé jídlo. Hodí se jak na snídani, svačinu, tak i večeři.
Tyto koláčky jsou zdravé, ale slabší povahy třeba mohou odradit, ale i když zcela zbytečně, protože jsou fakt skvělé. Určitě je zkuste. Na snídani jsou lepší jak Bebe sušenky.
I obyčejné brambory mohou být nejen dobrou přílohou, ale také skvělým hlavním jídlem. Navíc tyto pečené brambory mají krásnou barvu.
Tento dortík je lehký a opravdu vláčný, navíc je zcela bez mouky. Věřím, že pokud jej vyzkoušíte, určitě si pochutnáte.
Luštěniny bychom neměli zapomínat zařazovat do svého jídelníčku, a proto mám pro vás recept, kde najdete rovnou dva druhy fazolí.
Polévku z hlívy znám, z dršťek taky, ale ze všeho najednou a zeleninou jsem zkusila dnes a musím říct, že to bylo opravdu moc dobré.
Moučník, který jsem dnes upekla k odpolední kávě je lahodný. Ovoce můžete měnit dle svých chutí.
Dnes jsem trošku experimentovala a zkusila připravit do polévky neobvyklé knedlíčky z TUC krekrů, které byly opravdu moc dobré.
Ryby jsou velice zdravé a my se je snažíme dopřávat docela často. Dnes jsem zkusila tresku pestrou v těstíčku z kukuřičné mouky a bylinek.
Dnes jsme neměli moc chuť na maso, tak jsem připravila k obědu čínské nudle s orestovanou zeleninou. Musím říct, že nám moc chutnalo, možná i více než s masem.
V zimě jsou polévky nejlepší jídlo přes den. Zeleninové zahuštěné, ale i vývary vás krásně prohřejí a zaženou hlad.
Výpečky nemusí být podávány vždy klasicky s knedlíkem a zelím. Tato kombinace s pečenými brambory je také výborná.
Mám pro vás tip na rychlý a moc dobrý oběd, který má šmrnc. Takže si nachystejte vepřové maso, žampiony, kapii a jdeme na to.
Chutný a lahodný závin, který je dík tvarohu krásně vláčný. Přidala jsem do něj i sušené ovoce, které vytváří krásnou mozaiku.
Zapečené brambory jsou rychlé a moc dobré jídlo. Dnes je zkusila připravit jinak než obvykle. Přidala jsem k nim zapéct camembert, který po zapečení do brambor pronikne a je to chuťově opravdu výborné.
Když vařím vývar, přidávám do něj slupku z cibule nebo rajčata, abych měla polévka nejen krásnou barvu, ale i výbornou chuť a pořádnou sílu.
Dnes mám pro vás jednoduchý recept s vinnou klobásou, která díky marinádě chutná opravdu dobře.
Každá rodina má svůj osvědčený recept na ten nejlepší bramborový salát a ani u nás to není jinak. Připravuji několik různých variant a teď vám představím jednu z nich.
Inspirujte se cukrovím podle receptů našich babiček. Dnes mám pro vás recept na sádelníčky.
Dnes mám pro vás recept na pomazánku z brambor, kterou můžete využít buď jako pomazánku na pečivo, nebo jako přílohu - bramborový salát.
Těstoviny lze připravit na nespočet způsobů. Já dnes zvolila pikantní omáčku z mletého masa a musím říct, že jsme si opravdu moc pochutnali.
Štika je opravdu výborná ryba. Tato, kterou jsme dostali, měla cca 2 kg a opravdu se nedá porovnat s mraženou rybou, jak chutí, tak se vším.
Tento kořeněný chlebíček se hodí například na Vánoce, či jiné svátky. Díky koření, které v něm je, vám provoní celý byt.
Perník máme u nás doma moc rádi. Když ho navíc promažete povidly a posypete kokosem, pak teprve dostane ten pravý šmrnc.
Jak využít zásoby nasbíraných hub? Mám pro vás jeden recept, kde se houby skvěle hodí! Tak pojďme na to.
Přemýšlíte, co si nabídnete návštěvě jako dezert ke kávě? Upečte tento moučník s ovocem a jistě si všichni pochutnají.
Bábovka, zkuste ji upéct bez slazení cukrem. Uvidíte, že to jde i s minimem stévie.
Ne každý má rád vnitřnosti, ale pokud zrovna vy patříte mezi ty, kteří si na nich pochutnají, určitě zkuste tento recept. Je to výborné a fazolky tam opravdu sedly.
Mám pro vás recept na slaný koláč, který se skvěle hodí k pivu, vínu apod.
Bublaniny patří mezi rychlé a oblíbené moučníky. Je jen na vás, jaké ovoce do bublaniny přidáte, chutnat bude vždy skvěle.
Téměř každý zná makrelu uzenou, tak jak ji prodávají v obchodech. Co si ji ale připravit doma? Naložit ve vlastní marinádě a upéct, jistě si pochutnáte.
Péct jde i bez mouky. Řezy jsou krásně nadýchané a velmi chutné.
Máte rádi zapékané pokrmy? Jsou skvělé nejen pro jejich snadnou přípravu, ale také propojení všech chutí. Já mám pro vás dnes tip na květákový nákyp s bramborem.
Nedávno jsem měla v thajské restauraci kuřecí kousky v cibuli a tak jsem si řekla, že když to bylo tak dobré, že zkusím takto upravit kuřecí stehna. K tomu jsem jako přílohu vymyslela šťouchané brambory s chorizo klobáskou, petrželkou, červenou cibulí a strouhaným sýrem.
Guláše nezahušťujeme, spíše necháme brambory uvařit hodně doměkka a zahustíme noky.
Plněné masové závitky jsou velice variabilní způsob přípravy masa, jelikož je můžete naplnit tím, co máte rádi. Já pro dnešek zvolila špenát, hrášek a mrkev.
Švestky a mák k sobě skvěle pasují, když navíc přidáte další ovoce, vznikne velice chutný dezert k odpolední kávě.
Játra u nás doma jíme celkem málo, i přesto, že nám moc chutnají. Navíc játra jsou výborná na červené krvinky, a proto by v jídelníčku neměly chybět.
Pokud máte rádi ostrá jídla, tak si na těchto špagetách opravu pochutnáte.
Měla jsem malý květák. Na smažení to nebylo, na mozeček to taky bylo málo a tak vznikla polévka. Abych nemusela přidávat jíšku, udělala jsem do polévky pár krupicových noků.
Skvělý tip na rychlou snídani či svačinu v podobě ovocného smoothie s tvarohem, které vás pěkně zasytí.
Moje první mozaiková tlačenka, která je velice chutná. Místo majonézy je možné dát i zakysanou smetanu s hořčicí.
Velmi jemná omáčka, která chutí připomíná svíčkovou s navinulou chutí salátové okurky a hrášku.
Pokud máte chuť na pořádně silný vývar, není nic lepšího než jej připravit z morkových kostí, které jsou v případě vývaru nenahraditelnou surovinou.
Patizon není moc výrazná zelenina, ale když ji naložíte, tak jak já, je opravdu moc dobrý.
Když nevíte, co připravit k obědu či večeři. Mám pro vás tip na jednoduchý a rychlý recept na těstoviny s omáčkou z pečených paprik.
Tak jsem zase něco vymyslela a bylo to moc dobré. Příště zkusím papriky naplnit balkánským sýrem, zakysankou, česnekem a bylinkami.
Zkusila jsem zmrzlinu takto poprvé. Přidala jsem mátový cukr, jinak sladí každý podle sebe, například stévií či moučkovým cukrem.
Velice chutný, jednoduchý a rychlý guláš, který zvládne i začátečník.
Grilování masa trvá dlouho a nám se sbíhaly sliny, tak jsem zkusila připravit jednoduchý recept, kterým si zpříjemníme čekání. Nečekala jsem, že to bude tak dobré. Ani manžel nevěřil a zbaštil 5 špízů.
Osvěžující dezert, na kterém si jistě pochutnají děti i dospělí.
Každý z nás ví, že rukola má štiplavou kořeněnou chuť, a proto na toto smoothie použijeme ještě jablko, zázvor a citronovou šťávu.
V létě je smoothie ideální osvěžující snídaní či svačinkou. Já si ho dnes připravila v trošku netradičním spojení a moc jsem si pochutnala.
Omáčka jako z Itálie. Z lilků, papriky, česneku a spousty bylinek.
Když čekáte návštěvu a nevíte, co připravit. Mám pro vás pikantní směs na topinky k pivu či vínu.
Pojďme si upéct něco dobrého k odpolední kávě. Dnes mramorový koláč, kde jsem místo kakaa použila na mramorování mák a bylo to výborné.
Lákaly mě mini špízky, a tak jsem je včera naložila a dnes jsme si je připravili na grilu.
Dnes mám pro vás tip na jednu rychlovku z jednoho hrnce. Prima příprava, jedna nádoba, propojené chutě...co víc si přát.
Měli jsme chuť na špízy, tak jsem si vymyslela přeliv, který je podobný jako harisa, ale myslím si, že lepší a navíc vím, co obsahuje.
Znám různé moučníky z mrkve, ale tento je s vločkami a politý pudingem. Můžu všem vřele doporučit.
Mám pro vás další tip na chutný džem, tentokrát meruňkový s rýmovníkem. Rýmovník je zdravá bylinka, je to vlastně mix máty a meduňky, ze které se dá udělat i výborný sirup.
Měli jsme chuť na guláš, tak jsem jej zkusila připravit pečený v troubě. Moc nám všem chutnal a určitě jsem ho nedělala naposledy.
Jednoduchý a moc dobrý recept na vepřové ledvinky, které jsou díky Kayenskému pepři pěkně pikantní.
Máte chuť na sladký oběd? Mám pro vás tip na ovocné knedlíky. Já je připravila s jahodami a meruňkami, ale můžete je naplnit tím, co máte rádi.
Květákové placičky, rychlé a jednoduché jídlo, které si můžete dát s třeba jako já se zeleninovým salátem, s bramborami, nebo jen tak samotné.
Máte rádi čerstvé pečivo se slaďoučkým džemem? Nekupujte zajíce v pytli a připravte si poctivý domácí z čerstvě natrhaných jahod.
Léto a k němu patří osvěžující moučníky, zmrzliny a jiné dobroty. Tak si pojďme jeden osvěžující dezert upéct.
Tato sekaná je velmi jemná a dobrá. Když navíc méně solíme, nedáváme česnek, je i dietní.
Kdo nerad peče, kdo nerad váží, tento moučník chutná a nikdy nepřekáží, naopak hned další den už schází.
Kuře máme rádi a na tento jsem zkusila připravit stehenní řízky poprvé a všem nám moc chutnalo. Určitě ještě někdy takto maso připravím.
Připravovala jsem kuřecí nudličky s kokosovým mlékem na druhý den a odřízla jsem si na 4 steaky maso a bylo to opravdu výborné.
Základem vynikajícího masa je dobrá marináda. Pak už stačí hodit maso na gril a skvělý oběd či večeře je na světě.
Za chvíli tu máme horké léto a já vám přináším typ na jeden osvěžující bramborový salát, který můžete podávat k masu, nebo jen tak samotný.
Maso s paprikami, rajčaty a houbami chutná vždy skvěle a doma si jej často připravujeme.
Jakmile mám doma zelí, vždy zkusím tyto chutné a křehké placičky.
Velmi rychlá a moc dobrá bublanina, která je krásně nadýchaná a vlhká. Ideální k odpolední kávičce.
Lehká příloha například ke grilovanému masu, která má díky křenu pěkný říz.
Jednoduchý a rychlý oběd či večeře? Těstoviny na různé způsoby. U nás jsem dnes připravila těstovinový salát s tuňákem, který se hodí i do teplých dnů.
Hlíva má u nás v kuchyni vždy první místo, je zdravá a moc chutná, proto ji ráda přidávám do různých receptů.
Sýr s modrou plísní je u nás velmi oblíbený a chutná nám v různých pokrmech, dnes například v pomazánce.
Mám pro vás tip na rychlou chuťovku, která vždy přijde k chuti. Rajčata můžete plnit různými náplněmi, záleží, na co máte zrovna chuť.
Tento recept vznikl improvizovaně a můžu jej všem doporučit. Tato příprava roštěné je opravdu vynikající.
Perník je vděčný moučník, který lze různě měnit, přidávat ovoce, prostě cokoliv a vždy nám chutná.
Mám pro vás tip na recept z čočky, která je v této úpravě výborná. Navíc si ji můžete dát za studena jako salát.
Honí vás mlsná? Mám pro vás recept na výborný dezert ze sušenek, jahodového krému, kokosového krému a jahod.
Mám pro vás jednoduchý recept na vepřové ražniči, které si můžete ugrilovat venku. Když vám počasí nepřeje, nezoufejte, ražniči můžete připravit i v troubě.
Příprava na to pravé léto. Kombinace různých druhů sezónního ovoce je ve zmrzlině vždy prima.
Jednoduchý, rychlý a přesto moc dobrý recept na těstoviny se sýrovou omáčkou.
Svíčková je výborné jídlo a každý ji dělá podlé své receptury. Já ji tentokrát zkusila podle receptu naší babičky.
Když nevíte, co upéct k odpolední kávičce, stačí někdy kouknout do lednice či mrazáku, co máte k dispozici, a upéct nějaký moučník.
Dnes jsem opět experimentovala a zkusila upéct něco dobrého ke kávě. Výsledek byl výborný, takže určitě doporučuji upéct.
Máte rádi těstoviny a už nevíte s jakou omáčkou si je připravit? Mám pro vás jeden tip na rajčatovou s chorizem.
Další rychlá a jednoduchá pomazánka, když se objeví nečekaná návštěva. Tato křenová má navíc pěkný říz.
Pomazánek lze vymyslet nespočet druhů. Jsou vděčné a potěší jako snídaně, svačina, večeře, nebo když vás překvapí nečekaná návštěva.
Pečené kuře zase trošku jinak, než dělám běžně. Tentokrát jsem přidala bazalku s tymiánem a navíc upekla ještě šunkovou nádivku.
Kombinace jakéhokoliv masa a zeleniny nikdy nezklame a moc chutná. Navíc můžete vymyslet spoustu chutných kombinací.
Někdy stačí se doma více rozhlédnout a máme celou nádobu chutného rizota.
Snídaně, svačina i večeře, tak všestranná je bramborová omeleta, do které si můžete přidat vše, co máte rádi.
Nebudu popírat, že raději peču různé rolády než dorty. Rolády jsou vděčné, vždy se povedou a můžeme různě obměňovat náplně.
Pokud chcete připravit nějaké rychlé jídlo, těstoviny jsou často skvělou volbou. Když ji navíc doplníte nějakou rychlou omáčkou, máte oběd za 20 minut na stole. Já připravila sýrovou omáčku, která je jemná a výborná.
Pokud máte rádi pečené kuře, mám pro vás jeden typ na jeho obměnu, tedy spíše na pečené kuřecí paličky, které jsou plněné.
Přišla k vám nečekaná návštěva a chcete rychle připravit nějaké občerstvení? Mám pro vás recept na pomazánku, kterou můžeme namazat na chlebíčky či jednohubky.
V mrazáku jsem našla ještě loňské kanadské borůvky, tak jsem je hned zužitkovala a připravila chutnou svačinku.
Výborné jsou kuřecí nebo krůtí řízečky z mletého masa a strouhaného sýru, ale tentokrát jsem zkusila na tento způsob i roládu, která byla opravdu výborná. Navíc jsem ji pekl v alobalu, takže kdo má rád maso bez tuku, doporučuji.
Nádivka se dá udělat rychle, chutně a na různé způsoby. Já jsem zkusila udělat nádivku ve tvaru srdce.
Rádi si k odpolední kávě dáte nějaký moučník? Pak pro vás jeden mám! Je s tvarohovou-termixovou náplní a je opravdu moc dobrý.
Měla jsem doma krásné vepřové plátky z kýty, ale dostala jsem chuť na španělské ptáčky, tak jsem přizpůsobila úpravu masa s chutí ptáčků.
Nemáte moc času a chcete rychlý a chutný oběd. Zkuste gnocchi s houbami a slaninou.
Máte rádi chleba ve vajíčku? Pak pro vás mám recept na něco podobného a můžete jej podávat například k večeři či svačině.
Zapečené flíčky u nás doma děláme poměrně často. Dnes jsem zkusila přidat jarní cibulku a uzenou papriku a chuť byla zase trošku jiná.
Máme rádi slepici na paprice, ale dnes jsem zkusila přidat sušená rajčata s kapary a vznikl další výborný oběd.
Knedlíčky z krůtího masa mě dnes napadly docela náhodou. Nikdy jsem je nedělala, tak jsem je zkusila připravit. U nás měly premiéru a mohu jen doporučit.
Pelmeně jsou známé jídlo a já si k nim připravila ještě sýrovou omáčku z nivy a mozzarelly. Všichni jsme si moc pochutnali.
Masový vývar vždy přijde k chuti, jak na oběd, nebo k večeři. Je zdravý a pěkně vás zahřeje.
U nás doma máme rádi moučníky s tvarohem, tak jsem jeden takový upekla k odpolední kávě.
Holanďan je vlastně klasický řízek z mletého masa. Já jsem ho ještě ozvláštnila mozzarellou a sušenými rajčaty.
Pokud vám zbude od oběda bramborová kaše, mám pro skvělý tip jak ji zužitkovat a připravit z ní další dobré jídlo.
Palačinky jsou velmi oblíbené sladké jídlo. Výborné jsou také ve slané verzi, u nás například se špenátem.
Dnes jsem připravila rychlý oběd z toho, co jsem doma našla. Je to sice jednoduché, ale věřte, že moc dobré.
Otruby i dýňová semínka jsou skvělým zdrojem vlákniny a měly by být součástí našeho jídelníčku. Proto jsem dneska zkusila upéct tento chléb na plech a přidat do něj různá semínka a otruby.
Mám pro vás tip na skvělou kombinaci chutí v podobě grilovaného květáku s česnekem a sýrovou omáčkou.
Dnes jsme měli chuť na sladký oběd. V lednici na mě už dlouho koukalo kokosové mléko, tak jsem jej využila na přípravu vdolečků.
Langoše se dají koupit skoro na každém rohu, ale ty domácí jsou stejně nejlepší. Tak si je pojďme připravit.
Měli jsme chuť na uzená stehna, ale nebyla v lednici, a tak jsem naložila stehna do uzené papriky a BALTI omáčky.
Nedávno jsem zahlédla v Blesku pro ženy tento skvělý moučník a nedalo mi to moučník nevyzkoušet. Něco málo jsem pozměnila, nešlehala jsem bílky a žloutky zvlášť, ale výsledek je opravdu vynikající. Moučník je s pomerančovou šťávou krásně "mokrý", vláčný a chutný - řekla bych i osvěžující a je se stévií - není tedy přeslazen.
Tato lučina je vynikající, chutná, pevná, hustá a používám ji i do krémů místo mascarpone i na pečivo a do pomazánek.
Zkoušela jsem lučinu i z jogurtu, ale tato mě nadchla více, protože má perfektní hustou konzistenci. Už bez ní nemůžeme být (smích).
I přesto, že jsem doma neměla parmazán a měli jsme chuť na špagety carbonara, zkusila jsem improvizovat.
Dnes pro vás mám tip na rychlou pomazánku, kterou si můžete dát k snídani, svačině či večeři, ze surovin, které jsem našla v lednici.
Pravý Sachr dort má svoji recepturu, kterou nikdo nezná. Každý si jej však může udělat podle sebe, například i s ovocem, jako jsem to zkusila já.
Dnes jsem vařila zeleninovou polévku, kterou jsem ještě vylepšila drožďovými noky. Opravdu jsme si všichni moc pochutnali.
Šproty máme u nás moc rádi. Navíc jsem doma měla i čerstvou domácí lučinu z tvarohu a zakysané smetana, tak jsem se vrhla na přípravu pomazánky.
Měla jsem doma vepřovou plec a přemýšlela, co s ní. Nakonec padl tip na recept podle mého syna z Moravy a to na moravského vrabce se špenátem a knedlíkem.
Říká se, že se má jednou zkusit všechno, a tak jsem zkusila upéct šunku od kosti. Opravdu se povedlo a nám pečená šunka moc chutnala.
Co upéct manželovi na víkend? Nechci nic moc kalorického, tak jsem zkusila upéct moučník se stévií s chutí perníku.
Chutný a rychlý oběd, který přijde vhod, když zrovna nemáte doma moc surovin.
Pokud Vám zbylo z vaření vývaru maso, můžete jej využít na další jídlo, třeba jako já například na rizoto.
Poslední dobou miluji vývary (slepičí, vepřový, hovězí). Ono na tom opravdu něco je, když naše babičky říkaly, že bez polévek není oběd, já si ho dávám teď i 2x denně. Někdy nepotřebuji ani další jídlo.
Měla jsem chuť na něco osvěžujícího s domácí lučinou a s višněmi, a tak vznikl tento dezert. Domácí lučina ze dvou tvarohů a dvou zakysaných smetan je opravdu o 100 %, lepší než lučina z jogurtů, drží x dní.
Letos jsem zkusila připravit také tvarohovou štolu, kterou jsem zkusila místo marcipánu plnit kokosovým sukem. A chutná moc dobře.
Letos jsem zkusila poprvé kynutou štolu s kandovanými višněmi a pomerančovou kůrou a je vynikající.
Čokoládu si připravuje každý rok manžel a letos si ji ochutil kokosem s kapkou rumu. Jindy strouhá třeba kokosový suk. Čokoládky jsou moc chutné.
Včera jsem měla velkou chuť na něco slaného, tak jsem se rozhodla, že upeču bagety s uzeninou. Můžete využít na chlebíčky, nebo jen tak namazat tím, co máte rádi.
Mám doma malé formičky na mini pracny, tak jsem se rozhodla, že je upeču. Navíc jsem do nich přidala ještě špetku zázvoru a citronovou kůru.
Dneska jsem vyzkoušela takový experiment v podobě hrášku s mátou a opečenou uzeninou. Jistě vás tento recept mile překvapí.
Tiramisu máme moc rádi. Dnes jsem připravila odlehčenou verzi bez šlehačky, pomazánkového másla, mascarpone, cukru a smetany.
Milujeme tataráček z uzeniny "cibuláčku". Je moc dobrý, když se připraví, jako klasický tatarák z hovězího masa. Zkusili jste ho někdy, nám chutná víc, jak s rizikem syrového masa.
Když nemám moc času na vaření, koupím si již hotové tortellini a udělám k tomu pouze omáčku. Tentokrát jsem připravila sýrovou s brokolicí.
U přátel jsem jednou zahlédla tento dort, tak jsem ho zkusila upéct doma a všem moc chutnal.
Dnes jsem měla malou nehodu v lednici, takže jsem měla neplánovaný úklid celé lednice, a tak vznikl tento rychlá oběd ala CDD.
Již dlouhou dobu jsem měla chuť na houbovou polévka, ale až nyní jsem dostala houby, tak zkouším, co se dá.
Letos první - houbová omáčka z hříbků, klouzků a babek - tentokráte bez masa a byla chutná.
Patizon většinou obalujeme jako řízek. Dneska jsem ho však zkusila připravit jen na přírodno.
Zkusila jsem usmažit cibulové kroužky jinak než klasicky. Přidala jsem trochu chilli a hned to dostalo pořádný říz.
V lednici jsem našla malý kousek dýně a ananasový džus, a tak jsem vymyslela recept spojením těchto surovin.
Snadný recept, dle kterého připravíte vynikající domácí paštiku s kuřecích jatýrek, která se hodí jako předkrm, svačina nebo třeba večeře.
Netradiční, ale velice chutný guláš, který je ideální v tomto podzimním období.
Koupila jsem si krásný květák a chtěla z něj připravit něco netradičního, a tak jsem zkusila květákové karbanátky se smaženou rukolou.
Je podzim, venku je už zima a není nic lepšího, než horká zeleninová polévka, která krásně zahřeje.
O víkendu jsem měla u nás vnoučata a tak jsem jim připravila pečené kuřecí na zelenině, které jsem podávala s bramborovými noky.
Včera jsem vyzkoušela sušené plátky cukety na plechu (v zimě můžete použít pod maso nebo jako sušené houby nebo sušená rajčata).
Po dlouhé době jsem dostala chuť na perník, tak jsem neváhala a upekla si ho.
Tato pomazánka chutná lépe, než syrečky naložen v pivu. Je to chutný tip na svačiny i večeře.
Toto jídlo je opravdu jednoduché. Kromě vyškvařené slaniny a cibulky, ucítíte i kořeny této bašty.
Vegetariánská verze oblíbeného pokrmu, která svojí chutí jistě nadchne i masožravce. My jsme si opravdu pošmákli.
Doma mi zbyla poslední dýně, tak jsem se rozhodla pro jednoduchý, ale vynikající recept. Pečená dýně je opravdu skvělá.
Toto jídlo mi kdysi prozradil syn, s tím, že prý u nich v restauraci je velmi oblíbené. Je to rychlé a chutné, ale hořííí (smích).
Jak udělat rychlý moučník s dýní, kterých je v současné době všude plno? Zkuste právě tento koláč.
Dostala jsem cukety, dýně a mrkve, tak jsem z této zeleniny připravila zdravou a chutnou polévku.
Také se vám letos zadařilo a máte doma přebytek hub? Využijte je například k vepřovému masu. Masíčko je krásné křehké a omáčka s houbami vynikající.
Když zrovna nevím co připravit k obědu, kouknu do lednice a připravím něco z ingrediencí, co najdu.
Tak takový bramborák jste určitě ještě nejedli, můžete přidat i lupínky slané nebo kukuřičné.
Tento závin je díky cereáliím zdravější variantou, takže můžu všem doporučit, je opravdu moc dobrý.
Dnes jsem narychlo vymyslela tento recept. Kombinace pečeného masa v cuketě nám moc chutnala a určitě si tento recept ještě někdy připravím.
Rychlý moučník, který je jednoduchý a rychlý, navíc opravdu skvěle chutná.
Dnes jsem připravila játra v kombinaci s jablky a cuketou jako minutku. Jsou křehká a moc dobrá.
Květák zase jinak. Tentokráte v pikantním ajvarovém těstíčku, pečený v troubě.
Z mrazáku na mne koukal balíček bůčku, který jsem připravila jako výpečky na paprikách s výborným zelím.
Řízky jsem tentokrát zkusila připravit netradičně, potřené hořčicí a uzenou paprikou. Byly výborné a opravdu křehké. Navíc jsou pečené v troubě, kdy jsou poté nadýchané a mají všechny zlatou barvu.
Doma jsem objevila nějaká jablka a meruňky a volba byla jasná. Upekla jsem skvělá závin z listového těsta.
V létě dělám ráda saláty bramborové se zeleninou - bez majolky a bez zakysané smetany, jen s olivovým olejem a zeleninou. Jsou lehké a chutnají i samotné. Maso ani být nemusí, tedy za mne ne, manžel si dá řízek.
Již dlouho jsem neměla salsu k masu a tak jsem ji zkusila z lilku a oliv a byla výborná. Opravdu se k masu skvěle hodí.
Salsa je výborná a můžete ji používat například jako přílohu k masům.
Tentokráte jsem chtěla obohatit klasické flíčky i zeleninovou směsí a opravdu nám moc chutnalo.
Dostala jsem kýbl kanadských brusinek a tak je dávám, kam se dá, samozřejmě i do pusy, ale taky do moučníků...
Někdy dostane člověk chuť zhřešit bůčkem, a tak se tentokrát stalo i u nás.
I z práškového těsta na brambory se dají udělat dobré knedlíky. Práce je méně a chutnají opravdu dobře.
Léto vrcholí a tak pokud nechcete mít dokola stejné jídlo, zkuste tento pikantní gulášek. Kdo má rád uzeninu, může přidat i klobásku apod.
Máte rádi moučníky, které jsou rychle hotové, a nemusíte odvažovat suroviny? Potom zkuste tuto bublaninu, která je skvělá a můžete v ní obměňovat ovoce dle chuti.
Pečené brambory máme moc rádi. Když jsou navíc s bylinkami, chutnají výborně.
Ryby míváme málo a to je chyba, že nejsou na stole častěji. Recepty z ryb moc nevídám, vím, že jsou drahé, ale když už narazíme na čerstvé, rádi si rybu dopřejeme.
Dostala jsem králičí játra a nevěděla jsem, jak je upravit a tak byly narychlo jen se sosem a byly moc dobré.
Těstoviny i houby se dají připravit na mnoho způsobů. Pokud je zkombinujete, máte rychlý a chutný oběd či večeři.
Málokdy se stává, že zůstane knedlík, a když, tak si ho manžel takto upraví. Chutnalo i mně. Když připraví jídlo někdo druhý, joo, to by se jedlo.
Rybí salátek přijde k chuti na večeři nebo svačinu, určitě je lepší, jak kupovaný a máme salátu hodně a víme, co v něm je.
Když je léto a teplo, nemusíme pít stále jen vodu, nebo limonády, udělejme si osvěžující chladný čaj s ovocem a bylinkami.
Když vidím vepřové maso, vždy mne to inspiruje k něčemu dobrému v kuchyni a tak jsem pekla a čarovala. Nedávno jsem četla, že organismus jednou za čas vepřové maso i výpečky potřebuje, všeho s mírou, ale je to nutné někdy promastit tělo.
I moučník se dá upéci zdravě se stévií, kokosovým mlékem a ovocem.
Plněné žampiony jsou velmi dobrým obědem nebo večeří, stačí přidat sýr, uzeninu, nebo co má každý rád.
Je horko, nechce se vařit, ale něco málo k obědu by to chtělo, a tak vznikla tato dobrota.
V létě přijde každou chvíli chuť na ovoce a zmrzlinu a tak jsem udělala 2 v 1 - zmrzlinu i ovoce najednou do bábovkové formy.
Protože je u nás tato polévka velmi oblíbená, zkusila jsem připravit zase jiný recept i s houbami a zeleninou.
Někdy je potřeba udělat něco narychlo, i pečené plněné brambory jsou moc dobré a výborný tip na večeři.
Někdy je potřeba udělat něco narychlo, a tak vznikne chutná svačina nebo večeře.
Toto jídlo děláme málo, jedině tehdy, když zůstane maso z guláše nebo hovězí kostky pod burgundsku. Pak ho zaliji bramborovým pyré nebo kaší a zapeču.
Na guláš už mám spadeno dlouho. Stále ho doma děláme bez mouky, přírodní, ten je .
Léto souvisí s ovocem a lehkými moučníky, proto jsem si chtěla vyzkoušet cheesecake a výsledek byl skvělý, nám chutná nám moc. Když vidím ceny za tento moučník v cukrárně a kavárně, tak jsem ráda, že jsem se jej naučila.
Plněné papriky mám moc ráda, ale jsou docela časově náročné včetně domácích knedlíku. Když je ale chuť, tak si je ráda udělám.
Játra máme rádi na mnoho způsobů. Tentokrát jsem je zkusila bez restování na cibulce, bez dušení, jelikož jsem nechtěla jsem stát u "plotny" - játra jsou takto také moc chutná.
Když se vrátíte domů z dovolené a nic není při ruce, tak pak jsou rychlou pochoutkou třeba brambory s cuketou.
Špagety asi umí každý, ale ne každý je dělá na x způsobů. Špagety s kečupem umíme všichni, ale i špagety se dají připravit tak, že jídlo bude naprosto delikátní.
Kuře je možné upravit na x způsobů, na majoránce a ještě k tomu čerstvé je vždy moc chutné. Je to velmi jednoduchá příprava kuřete a i u nás je to prakticky nejčastější a nejoblíbenější chutný oběd.
Vývar z kostí je silný a někdy přijde vhod. Manžel si morek pak sní s pečivem. Do polévky je možné cokoliv zavařit (flíčky, nudle, drobení apod.)
Ledvinky máme moc rádi. Když je navíc vařím v tlakovém hrnci, tak jsou nejměkčí, nejlepší a navíc hned hotové.
Když jsou extrémní vedra, nebaví mne nikdy stát v kuchyni a vařit, péci. Takže jsem "vyčarovala" studený moučník s několika druhy ovoce. Chlazený chutná opravdu skvěle.
Dlouho jsem nedělala zapečené brambory a tak jsem se do nich dnes pustila. Zkusila jsem do nich ještě přidat cuketu, lilek, uzeninu a sýr.
Tradiční jídlo, které jsem se snažila trošku vylepšit, a proto jsem přidala ke klasickému mozečku ještě sýr. Bylo to opravdu vynikající.
Tyto řízky dělala má paní tchyně. Vždy jsem se dívala, jak je dělá, ale nějak se u nás zapomněly a tak jsem je zkusila včera a znovu jsem si je připomněla.
Je víkend a co jiného na zobání, než nějakou dobrou pomazánku. Tak jsem pohledala doma nějaké suroviny a vznikla tato pomazánka.
Tato bublanina je jednoduchá, rychlá a není finančně náročná. Je s lehkou chutí perníku a opravdu výborná.
Pravý mozeček jsem dlouho nedělala, většinou spíš jen květákový. Dnes však přišla konečně řada na ten pravý.
Panenku kupuji velmi málo pro její vysokou cenu, ale v pátek měli náhodou posledních 500 g tak krásné panenky a já neodolala.
Tak dnes jsem byla celý den za nemocnou maminkou a pro manžela jsem připravila tousty "CDD", aneb co dům dal. Manžel byl nad míru spokojen.
Když doma není co, tak jogurt a trocha mouky, soda, vejce a můžeme si připravit domácí pizzu. Na pizzu si pak dáme, co je v kuchyni dostupné.
Tento koláč je skvělý pro lidi, co nemohou cukr nebo se vyhýbají moučníkům z dietních důvodů. Je opravdu velmi lehký a chutný, hned se rozplývá na jazyku.
Venku to vypadalo na déšť a nic z toho není, takže k posezení pár chlebíčků z domácí hermelínovou pomazánkou, je bašťácká a mizí a mizí...
Máme rádi jednoduché a rychlé moučníky, u kterých nemusíme odvažovat ingredience a stačí vám pouze hrnky.
Když máte chuť si dát na oběd něco sladkého, pak můžete vyzkoušet tvarohové knedlíky, které naplňte dle svých chutí.
Dostala jsem velkou chuť na brambory s tvrdým tvarohem a máslem. Někdy je to lepší, jak řízek…
Máme tu další tip na zpracování jahod. Tentokráte v podobě jahodového dezertu se zakysaným nápojem.
Jahod se urodilo hodně, tak každý den zkoušíme, co všechno s nimi můžeme připravit za dobrotu.
Velice jednoduchá a rychlá pomazánka, která je velice dobrá a pěkně vychlazená je ideálním pohoštěním v letních dnech.
Játra se dají připravit na x způsobů - jako minutka, dušená, smažená apod. Tentokrát jsem chtěla mít pěkný sosík se zeleninou, a tak jsem játra dusila v tlakovém hrnci. Byla to opravdu chutná rychlovka.
Brambory, jako přílohu, můžete připravovat na nekonečně mnoho způsobů, tak proč nevyzkoušet s bazalkou a tymiánem.
Zkusila jsem naložit játra do jogurtu a usmažit je na plechu. Abych pravdu řekla, tak takhle křehká játra jsem ještě nikdy neměla.
Těstoviny můžeme připravit na x způsobů, například s domácí sýrovou omáčkou jsou moc prima..
Z mletého masa se dá dělat mnoho dobrot, jak pečených, tak do omáček, do těstovin, do polévek, jako ražničí, zapečené s bramborem, ale zkusila jsem upéci i tyto plněné závitky.
Venku je poslední dny horko, a proto jsem připravila osvěžující dezert, který když je řádně vychlazený, tak opravdu bodne.
Když chceme něco teplého do žaludku, je třeba se podívat, jaké suroviny máme doma. Z těchto surovin jsem udělala velmi chutnou polévku, která je lehce pikantní a bez zahuštění.
Máme rádi pomazánky, tak jsem tentokrát udělala rybí a spojila ji se zeleninou. Je to krásně barevné a zdravé.
Protože máme velké mínus v pojídání ryb, nemyslím jen my, ale obecně prý celý národ, tak jsem po dlouhé době zkusila pstruhy zase trochu jinak, a povedlo se. Kůrčička křupala a nemuseli jsme se zabývat, jak vykostit rybku při jídle.
Někdy opravdu nevím, co uvařit a hlava je prázdná, tak pak vařím něco, co ani nevím, jak dopadne. A světe div se, tohle byla opravdu dobrota.
Banánové plátky a mandle na povrchu chlebíčků krásně a příjemně křupou a kontrastují s voňavým těstem.
I z levných surovin lze vykouzlit dobré jídlo, které mizí pod rukama a chutná všem.
Zbyly mi včera brambory a tak vznikl nápad na studený salátek podle babičky, který dělala vždycky navečer na chatě mému milému dědovi a já ujídala...a dodnes ho stále točím dokola.
Zkusila jsem jeden super receptík na limonádu z okurky, zázvoru, limetky, a meduňky - na léto je a bude wow..
Kuřecí játra jednou za čas si dáváme rádi, ale nezahušťujeme je nikdy ničím, spíše je děláme v kombinaci se zeleninou, bylinkami nebo s jablky. Mouka zatěžuje organismus a tak jen přírodně, bez smetany a bez mouky.
Občas dostanu obrovskou chuť na pomazánku nebo polévku z droždí. Jelikož je vitamín B důležitý, dnes jsem si pomazánku dopřála.
Začala jsem podle lékařky držet dietu, a proto se snažím teď jíst hodně zeleniny, ovoce a omezit tuky.
Abych snědla hodně zeleniny, musím ji mít dobře ochucenou, jinak ji jíst kromě syrové moc neumím.
Občas najdu v obchodě výborné uzenářské špekáčky a hned je z nich chutný oběd nebo večeře - buřtgulášek.
Dnes jsem připravila skvělé jídlo, které se hodí jak pro děti, tak pro dospělé. Vše je přírodní, bez zahušťování.
Včera jsem zkusila trochu zase "čarovat" s kresbou těsta na plechu, aby byla roláda více barevná a jiná. Chtěla jsem manžela k našemu dnešnímu výročí svatby (30.4.) překvapit a tak vznikla tato roládka. Chutná a mizí rychle.
Když vám zbude treska v mrazáku a uvařené brambory, můžete zkusit tento tip a připravit chutné rybí kuličky.
Dnes jsem připravila zdravou a čistící pomazánku, která je trošku ostřejší, ale výborná. Skvěle se hodí k večeři či svačině.
Když přijede vnouček, vývar mu už nestačí a chce vždy a odmalička jen polévku s domácí hraškou a tak je polévka zase na jiný způsob a moc chutná.
Dnes jsem měla krásné kuřecí maso a tak jsem maso doma umlela a přidala jsem bylinky podle italské kuchyně.
Přijel vnouček a tak jsem udělala jednu rychlovku. V kuchyni byla cítit jen vůně po skořici a jablkách. Závin tak chutnal, že zmizel během pár minut.
Tak po x letech byl u nás také konečně králík, spíše králičí stehna, na kterých je více masa, než na celém králíku a tak mne rodina přemluvila, ať je udělám. Tedy - králíka bych asi mohla mít denně...a asi nejen já...maso je přece lehké a chutné, už mi chybělo.
Nějaký tip na jednoduchou a rychlou večeři? Pak zkuste špecle s pestem a slaninou.
Moučník podle babičky, ale chutnal nám více, jak pravý Sachr. Byl vláčný, mokrý a tak jej budu dělat častěji.
Tataráček si dáváme málo a když, tak ale nikdy v restauraci. Chceme vědět, co za maso dáváme a také přece jen nepřidáváme žloutek.
Placičky na tento způsob jsou moc křehounké, dají se například plnit bryndzou apod.
Čočku máme moc a moc rádi, navíc z červené čočky je výborný i salát. K tomu si dáme uzené a máme super oběd nebo večeři.
Dnes poprvé jsem zkusila kachní prsa, které jsem si přivezla od syna až z Moravy. Měla jsem strach, že budou vysušená, ale byla výtečná a opravdu skvělá.
Srdce jsme dlouho neměli, takže změna někdy neuškodí. Všem nám moc chutnalo a nejlepší to bylo, když bylo maso pěkně odležené.
Nedalo mi to a chtěla jsem si vyzkoušet karlovarský knedlík s uzeným a zelím. Chutnalo nám to moc. Druhý den jsem již uvařila klasický knedlík.
Zkusila jsem velikonoční nádivku se zeleninou a uzenou slaninou s rukolou a polníčkem, tentokráte jsem ji udělala poctivě utřeným máslem a žloutky a se sněhem.
Dnes jsem ochutnala v centru Prahy smoothie a hned, jak jsem přišla domů, tak jsem vyzkoušela toto chutné a zdravé pitíčko z ovoce, co bylo doma. Moc dobré, příště vyzkouším i s chia semínky.
Maso máme rádi pikantní, takže tentokráte jsme zkusila maso vykostit a upravit jako pikantní činu, nemusí to být vždy jen kuřecí prsa, ale i paličky se dají upravit na čínu.
Rybu bychom měli jíst alespoň 2 - 3 krát do týdne, a proto Vám přináším recept na tresku pečenou na zelenině.
Čas od času do sebe musíme dostat nějaké vitamínky, a proto si zkuste připravit tuto pomazánku, která zachutná dětem i dospělým.
Tato polévka je u nás velmi oblíbená. Díky vaječnému kapání, nemusíte již ani zahušťovat.
Nemusíme na tatarák vždy použít jen hovězí maso. Stačí si udělat dobrou večeři nebo svačinu třeba z klobásky.
Už jste dělali pečený květák na plechu? Je to obrovská dobrota. Nikdy jsem květák moc nemusela, ale v této podobě, mimo obalovaný květák, nám moc chutnal.
Když chceme udělat zase něco jiné z kuřecího masa, naložíme kuřecí kousky do zakysané smetany a dalších dobrých ingrediencí a uděláme kuře 100x jinak.
U tohoto receptu jsem dlouho váhala,nikdy jsem ještě nedávala na korpus fazole a tak jsem si vyzkoušela jinou verzi koláče. Sice je to pracnější, ale ve výsledku moc dobré. Manžel mi na něj chodil se lžičkou a býval by ho snědl, aniž bych ochutnala…se slovy to udělej zase.
Dlouho u nás kapustové karbanátky nebyly a tak jsem je zkusila udělat i s brokolicí.
Játra 100 krát jinak. Využila jsem hlívy, kterou jsem měla doma i jablíčka, co se na mě smálo a bylo hotovo.
Opravu jednoduchá a rychlá bábovka, která je díky kefíru krásně vláčná.
Zahušťujete polévky? Zkuste jíšku z luštěnin. Nejraději dělám z hrachu i zmraženého hrášku. Dnes jsem však použila fazole a čočku, abych do vnoučat dostala trochu luštěnin.
Viděla jsem něco podobného na internetu a tak jsem zkusila svou verzi. Je to opravdu chutné, tak to určitě zkuste.
Tak jsem zkusila marinovat hlívu a opravdu je to moc chutné. Chuťově mi to připomíná matesy.
Měla jsem doma žampiony a tak jsem udělala chuťovky, dají se také i zapéci, ale nám chutnali i takto.
Víkend je někdy dlouhý a přijdou nečekaní hosté a děti a tak přichystáme tyto poháry.
Plátky masa se mohou nechat vcelku, také je to výborné jídlo. Víno v omáčce udělá výbornou chuť.
Pomazánky jsou vděčné a nesmí u nás na stole nikdy chybět...
Špízy můžeme kombinovat podle chuti a surovin. Můžete si je připravit se zeleninou, bramborami, masem apod.
Rolády jsou vděčný moučník, který můžete připravit na nespočet variant.
Ráda připravuji pomazánky, jsou vděčné a mnohdy nahradí svačiny, snídaně nebo večeře pro děti i dospělé. Tentokráte jsem dělala pomazánku z tuňáka jinak a pro inspiraci dětem jsem vykrájela srdíčka z toustového chleba a poté čtyřlístky, pak hned pomazánka mizí.
Tak jsem dumala, jaký moučník udělat, doma byl vitacit, umleté oříšky od cukroví a kompot a tak jsem zkusila to, co nyní je na fotkách.
Už delší dobu mne honí mlsná na zapékané těstoviny, nebo brambory. Dnes však vyhrály těstoviny, nějak na ně zapomínáme. Proto jsem udělala těstoviny se zeleninou. Příště věřím, že budou se slaninou a hlívou ústřičnou.
Závin je moc chutný a má moc krásnou barvu, je rychlý k vínu i jen tak, jak teplý, tak studený. Dělávám s masem a zelím, ale tento měl chuť slaných koláčků.
Zkusila jsem jeden receptík, který ležel dlouho v šuplíku a večeře byla hned na světě. Bylo to moc dobré. Jen už nebylo dobré světlo, takže se omlouvám za kvalitu fotek, ale nedalo se čekat na druhý den. Opravdu doporučuji tento recept, je to výborná rychlá večeře, aneb "CDD". Těsto je chuťově jako na langoše, avšak je bez kynutí.
Barevné omelety můžeme připravovat v různých obměnách s různými chuťovými složkami. Můžou být podávány jako hlavní chod k obědu nebo k večeři. Jsou rychlé a přitom i zasytí.
Občas je třeba na víkendové odpoledne udělat změnu a tak dnes nebyl koláček sladký, ale slaný a moc chutnal, takže jej musím udělat znovu.
Tak jsem měla doma poslední plátky z telecí kýty, tak se telecí maso udělalo zase trochu jinak. Protože doma byl úspěch, přidělala jsem zeleninu i na zítra.
Já doma chodím denně na kysané zelí, jednak se po něm, ať ho jíte, kolik jíte, nespravíte a také proto, že bylo, je a bude vždy plné vitamínu "C " a má spoustu kladů pro naše zdraví. Ale manžel chtěl udělat něco teplého ze zelí a tak vznikla tato staročeská polévka, jen se přidala klobáska.
Protože jsem dělala den předem domácí buchty s nádivkami a zbyly mi nádivky, udělala jsem ze všeho pak tuto bábovku. Krásně se vydařila, mozaika do tvaru leknínku, aniž bych věděla, že takto při řezu bábovka bude vypadat.
Recept na tyto nadýchané buchty jsem našla v babiččině kuchařce z roku 1970.
Skvělá chuťovka, jejíž příprava je rychlá. Pak už jen stačí vydržet, než se řádně vychladí, a můžete servírovat.
Dnes vařil manžel gulášek podle sebe. Přeci jenom jsou mužský na guláše lepší kuchaři dávají koření dle sebe a výsledek je opravdu vynikající.
Možná se Vám to může zdát složité, ale opravdu není. Je to nejen jednoduché, ale i velmi chutné. Zase jeden způsob, jak upéct kuře trošku jinak, než jsme zvyklí.
Máte chuť na nějakou tu dobrou, jednoduchou roládku ke kafíčku? Jestli ano, pojďte se mnou do toho.
Receptů na bramborový salát je spousta. Zkuste třeba ten můj a na Vánoce, jak když najdete. I když my bychom salát mohli pořád, ať je jaro, léto nebo zima.
Tak trošku netradiční řízečky s uzeným sýrem a mlékem si určitě zamilujete, jako my doma. přidejte čerstvou zeleninu nebo kyselý okurek a s dobrými brambůrkami maštěnýma máslem, si budete jen labužnicky chrochtat.
Tento pokrm se někomu může zdát až příliš, však milovníci jater a ledvinek, by nemuseli být vůbec proti. Pokud jídlo nebudete zbytečně dochucovat, určitě si pochutnáte, tak jako já. Přílohu si zvolte dle chuti, já zvolila těstoviny.
Čím více se ochlazuje, tím více se uchylujeme k receptům, které zahřejí. V minulém receptu na vepřové koleno jste se mohli inspirovat na hlavní chod, však vývar z kolene, využijeme též. A to na výbornou polévku.
Jak často se u vás na stole objevují kroupy? Pokud zřídka, připravte si se mnou tento jednoduchý, ale chutný pokrm, který potěší především milovníky hub.
Tak tento recept snad nemusím nikomu dlouze představovat. Není to zrovna jídlo, které bychom mohli jíst třikrát týdně, ale jednou za čas, se prostě víc než hodí. Pokud má člověk možnost čerstvě nastrouhaného křenu, je to úplně nejvíc!
Kotlety se u nás doma na talíři objevují docela často, milujeme zeleninové základy na omáčky, ale hlavně je třeba maso pěkně uvařit doměkka. Poto se na jazyku jen rozplývá a rozpadá. Prostě není kotleta, jako kotleta.
Podzim tu máme v plném proudu, a proto je třeba se pořádně zahřát a zároveň nasytit. Taková pořádná polévka je základ pro všechny, kteří si bez polévky oběd neumí představit.
Kdo miluje meruňky je u toho správného receptu. Další buchtička z mé zahrádky, která bude hotová co by dup!
Zase jeden moučník, který je nejen vláčný, ale zároveň i osvěžující. Pokud nevíte co k nedělnímu kafíčku, určitě nebudete litovat.
Toto jídlo je pochoutka, zvláště pak, když si "vyhrajete" s restováním žampionů a červené cibuli. Budou šťavnatě pukat v kombinaci s měkkým masíčkem....až se vám budou dělat boule za ušima.
Překvapte návštěvu kreativními sladkými dobrotami, které vypadají opravdu úžasně. Není to žádná věda, naopak. Prohlédněte si celý foto postup, jak na to.
Obyčejné kuře říkáte si?! Jenže s uzenou paprikou a ingredience jako je řapíkatý celer, je prostě moc fajn. Můžete podávat s rýží, těstovinou, kdo je milovník knedlíků, není žádný problém. Omáčka lze servírovat snad s čímkoliv.
Ovocných buchet není pro děti nikdy dost. Moje vnoučata by se po nich mohla doslova utlouct, to je potom to nejvděčnější pečení. Každá kuchařka ten fajn pocit prázdného talíře zná, že ano?!
Karbanátky u nás milujeme na všechny způsoby. Vyzkoušejte tento recept, určitě nebudete litovat.
Zdravé, lehké rizoto, které si určitě zamilujete, už jen pro jednoduchou přípravu a suprovou chuť.
Máme tu další recept na jednoduché min-bábovičky, pečené v menších mističkách. Rychlý recept, žádná věda, jen si určitě kupte borůvky, nebudete litovat.
Grilování je v plném proudu, však kdo by neměl tu možnost, může si klidně rozpálit gril doma v troubě. U špízů se fantazii meze nekladou, dejte na co máte chuť. Nezapomeňte však na ochucenou směs na potírání, ta dělá doslova divy.
Pokud uvažujete o zdravější a rychlé verzi bramborového salátu, jste u toho správného receptu. Je rychlý, chutný a dá se třeba vzít i k vodě, jako svačinka. Nejlépe chutná uleželý druhý den, tak ho hned nesnězte!
Každá kuchařka nemá vždy čas napéct plněné buchtičky či něco náročnějšího. Proto dávám tip na super rychlou bábovku s rybízem. Ovoce dejte dle toho, co máte k dispozici. Věřte, že si pochutnáte.
Tento recept jsem okoukala od synka na Moravě, když jsem byla na návštěvě. Doma jsem si vzpomněla na hříbky v mrazáku a hned jsem nelenila a začala vařit.
Tento recept mi moc chutná a doufám, že bude i vám.
Milí milovníci jídla. Dnes vám přináším takovou rychlou chuťovku, kterou já osobně prostě miluji na všechny způsoby. Jen si obměňte přílohu dle chuti a pomodlete se, aby na vás zbylo.
Doporučuji, na léto, když je horko a není žádný moučník a nechce se nám nic péci a dělat, je za 7 minut připraven a za 30 minut upečen a všechno smíchat a hotovo.
Vepřová játra nemusí být pořád jen klasika. Obyčejné jídlo můžete posunout zase o jeden level výše a vězte, že si pochutnáte.
Ryb není na našich stolech nikdy dost. Pokud se rozhodnete pro tresku ala závitek, mohu tuto omáčku vřele doporučit. Přílohu si vyberte dle chutě, ale i tak by mě zajímalo, jakou přílohu byste volili?
Moje experimentování v kuchyni nezná mezí. Tak jsem si řekla, že zkusím po domácku tavený sýr. Musím říct, že mi chutnal a doufám, že vám také.
Přemýšlela jsem, jak upravit tradiční recept na játra. Tak jsem si včera doma trošku zaexperimentovala a jsem nadšená chutí omáčky. Doufám, že vám bude chutnat jako nám doma.
Rychlá varianta teplé večeře nebo přílohy k večernímu vínku s přáteli. Houstičky pečte, tak dlouho, jak je chcete mít křupavé, však myslím že deset minut je maximum.
Jednou za čas je prostě chuť na pořádnou klasiku, která vás možná bude tížit ještě večer, přiznávám. Jenže, my to máme prostě rádi. Nezapomeňte na dobré víno, i když na něm jen vaříte. Já si vybrala vepřové ocásky, žebírka a bůček.
V předešlém receptu jsme pekli nádivku, kterou rovnou použijeme při pečení kuřete. Přidáme i nakrájená jablka, která šťávě dodají velmi příjemnou chuť.
Tento recept má sice v názvu Velikonoce, však nenechte se mýlit. Jistě ho využijete po celý rok, jako já v dalším receptu, který bude následovat. Bude to nadívané kuřátko.
Fazole obsahují velké množství zinku a dokonce prý má dobrý vliv na dobrý vývin rozmnožujícího ústrojí u mladých mužů. Kdysi byly fazole považovány sv. Jeronýmem za afrodiziakum, proto je nechtěl v ženském klášteře vůbec podávat jeptiškám. (smích)
Tenhle jednoduchý recept se vám určitě vryje pod kůži. Je chutný, rychlý a ještě dobře vypadá. Nejlepší trojkombinace, kterou si kuchařka může přát.
Poprvé jsem si zkusila takovou zdravější domácí tlačenku. Ráda zkouším nové věci, takže tento recept byla pro mě jasná volba.
Pohanka je surovina, která by ve vaší kuchyni neměla rozhodně chybět. Proto si připravte se mnou tento výborný a zdravý recept.
Pokud jste milovníci burgerů, třeba se nadchnete pro tuto variantu s lososem. Doma jsme si moc pochutnali.
Dnešním receptem tak trošku odlehčíme od gulášů a dáme si těstoviny. Doufám, že si pochutnáte tak, jako já.
Kdo by nemiloval domácí bramboráky? Však v kombinaci s touto omáčkou budete překvapeni chutí, která je nepopsatelná.
Hovězí krky se pomalu z našich jídelníčků vytrácely. Přitom je to jedna z největších delikates, kterou můžete třeba použít na již zmiňovaný guláš. Kdo nezkusil, vřele doporučuji.
Babiččiny buchty! Už jen ten název vám napoví, že zde se žádné "višni na víně" nedočkáte. Domácí recepty prostě vítězí.
Domácí pečivo prostě vede na plné čáře a kdo chce tvrdit něco jiného, tak doma pečivo prostě nepeče. Ta vůně, ten pocit!
Huspeniny, tlačenky a jiné vás nelákají? Třeba změníte názor, když si uděláte tu svou pravou domácí.
Plody patizonu jsou druhem dýně podobné třeba cuketám. Patizon má moučnou chuť, proto je ku přímé spotřebě vyzrálejší kousek. Jinak se sklízí spíše nedozrálé, déle potom vydrží při skladování.
Netradiční knedlíčky s lahodnou tvarohovou polevou, které si určitě zamilujete.
Jste milovníky líček, tak se nacházíte v tom správném receptu. Kdo nepoužívá divoké koření, může zjistit, že kombinace hovězího masa, jalovce a červeného vína je dokonalá.
My jsme ke guláši měli jako přílohu karlovarský knedlík, ale je jen na vás, jakou přílohu si zvolíte vy....
Tak až od ledna! Říkáte si, že byste měli myslet na linii? Neeee, jen se podívejte o co přicházíte. A vůbec dle ingrediencí je to docela zdravý moučník.
Pracny. Cukroví, které sice pekařky a kuchařky dokonale znají, však vždycky se od sebe recepty trošku liší. Zkuste tedy tento recept, který si určitě oblíbíte.
Mořská štika se vyznačuje pevnějším masem, nízkým obsahem tuků a jemnou nevýraznou chutí. Maso se dá dělat na všechny způsoby, které vás jen napadnou. Mořské ryby by měli tvořit větší část našeho jídelníčku, už jen pro jejich prospěšnost zdraví.
Nejdůležitější na tomto receptu je, rybu pěkně nechat marinovat, aby se chutě do ryby doslova vsákly. Dočetla jsem se, když grilujete na přímém žáru, tak pro silnější vůni můžete ještě přihodit 1 - 2 hrsti namočených cedrových lupínků. Též se výborně na cedrovém prkénku griluje. Rozhodně hodlám v budoucnu vyzkoušet.
Tento guláš jsme vařili společně s manželem, který ho dělá stejně nejlépe. Když přijde doma řeč právě na tento recept, nechám to mile ráda na něm. Protože jeho guláše chutnají opravdu nejlépe.
Jehněčí maso je lehce stravitelné, dietní, obsahuje spoustu vitamínů, látek minerálních a po správné úpravě se z něj stává opravdová lahůdka.
Kuřecí prsíčka na cuketě a chilli papričkách, je dalším receptem ala čísnská kuchyně. Pokud máte rádi ostřejší jídla, určitě si přijdete na své. Pokud čekáte návštěvu, která neví, kdy odejít, přidejte ještě jednu chilli papričku! (žert)
Pljeskavica pochazí myslím ze srbských receptů, což jsou různé varianty mletého masa. Výběr je však jen a jen na vás. Můžete též do receptu přidat nasekanou chilli papričku a doplnit třeba jogurtovým dipem s koprem či sekanou petrželkou. Podáváme s vařeným bramborem, maštěným máslem.
Halibut aneb platýs černý je mořská ryba, která se pyšní velkým obsahem bílkovin, ale také vyšším obsahem tuku.
Grilování není jen letní záležitostí. Pokud máte doma malý kontaktní gril, nebo jiný elektrický gril, můžete kouzlit ve vaší kuchyni celoročně. Využít můžete i grilu ve vaší troubě, prostě dle možností každého.
Tenhle recept jsem odkoukala od Zdeňka Pohlreicha, zkusila jsem ji a musím říct, že jsme si doma moc pochutnali....
Původně jsem chtěla udělat řezy Míša, ale když už jsem pekla korpus, zjistila jsem, že nemám ingredience na polevu a tak jsem udělala Míšu s ovocem - no zase jinak. Příště zkusím Míša řezy s polevou.
U nás není hovězího masa nikdy dost. Na všechny způsoby, ale tenhle recept jsme si u nás docela oblíbili.
Dostala jsem chuť na lehký moučník a tento opravdu byl, šla jsem okolo cukrárny a tam mne cvrnknul do oka podobný moučník.
Zajděte si k řezníkovi pro kus pořádného hovězího masa. Nebudete litovat.
Quiche mají mnoho pozitivních výhod. Jednou z nich je, že vydrží čerstvé i několik dní. Jako doprovodu mu může dělat nějaká lehčí varianta zeleninového salátu.
Viděla jsem tento recept, když jsem seděla u kadeřníka a tak se mi zalíbil, že jsem ho zkusila.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI