Italská pikantní omáčka s noky zpět

Ingredience:
větší lilek2 kspálivá zelená paprika1 ksolivový olej dle potřeby
česnek4 - 5 stroužkůnoky1 a půl balíčkuKayenský pepř (chilli)1 lžička
spařená oloupaná rajčata6 - 8 kstymián dle chutidivoká bazalka dle chuti
oregano dle chutiestragon dle chutisůl dle chuti
pepř dle chutiparmazán nebo jiný tvrdý sýr dle chuti
větší lilek 2 ks, pálivá zelená paprika 1 ks, olivový olej dle potřeby, česnek 4 - 5 stroužků, noky 1 a půl balíčku, Kayenský pepř (chilli) 1 lžička, spařená oloupaná rajčata 6 - 8 ks, tymián dle chuti, divoká bazalka dle chuti, oregano dle chuti, estragon dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, parmazán nebo jiný tvrdý sýr dle chuti

Příprava

Omáčka jako z Itálie. Z lilků, papriky, česneku a spousty bylinek. 

Lilky nakrájíme na kolečka, prosolíme a necháme na půl hodiny vypotit. Pak je otřeme kuchyňskou utěrkou a pokrájíme na kostičky (pokud chcete, můžete přidat i cukety). Papriky omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Na hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme orestovat lilky, papriky (cukety), přidáme plátky česneku, Kayenský pepř a všechny nadrcené bylinky a spařená a oloupaná pokrájená rajčátka. Dusíme, mícháme asi 10 - 12 minut. Dochutíme solí a pepřem. Uvařené bramborové noky podáváme s touto omáčkou a posypané parmazánem. Zdobíme divokou bazalkou.

2017-08-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI