Pečený hovězí guláš s paprikami a rajčaty zpět

Ingredience:
hovězí zadní maso1000 golivový olej dle potřebymasového vývaru nebo vody1,5 l
větší cibule4 ksrajský protlak1 malá plechovkarajská šťáva1/2 hrnku
česnek6 stroužkůčerstvá majoránka dle chutiuzená paprika dle chuti
drcený kmín dle chutisůl dle chutipepř dle chuti
rajčata4 ksbílá paprika4 kspálivá špičatá paprika2 ks
hovězí zadní maso 1000 g, olivový olej dle potřeby, masového vývaru nebo vody 1,5 l, větší cibule 4 ks, rajský protlak 1 malá plechovka, rajská šťáva 1/2 hrnku, česnek 6 stroužků, čerstvá majoránka dle chuti, uzená paprika dle chuti, drcený kmín dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, rajčata 4 ks, bílá paprika 4 ks, pálivá špičatá paprika 2 ks

Příprava

Měli jsme chuť na guláš, tak jsem jej zkusila připravit pečený v troubě. Moc nám všem chutnal a určitě jsem ho nedělala naposledy.

Maso nakrájíme na větší kostky. Ve velkém kastrolu (který je vhodný do trouby) zpěníme na oleji nahrubo pokrájené cibule, přidáme kostky hovězího masa a krátce osmahneme. Přimícháme do směsi rajský protlak a rajskou šťávu, znovu osmahneme a přidáme rozmačkaný česnek a další koření. Zalijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme poklicí a pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 10 minut. Po této době odklopíme poklici, přidáme omytá a pokrájená rajčata, nadrcenou čerstvou majoránku, pokrájené paprik a ještě chvíli pečeme. Guláš je dost hustý, není třeba nic zahušťovat. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s širokými nudlemi nebo s pečivem.

2017-06-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI