Houbová omáčka z hříbků, klouzků a babek zpět

Ingredience:
olej100 mlmáslo100 gcibule1 ks
čerstvé lesní houby300 gzeleninový vývar dle potřebyzakysaná smetana200 ml
mléko150 mlmletý pepř dle chutimletý bobkový list dle chuti
petrželka dle chutimuškátový květ špetkhladká mouka nebo solamyl na zahuštění
olej 100 ml, máslo 100 g, cibule 1 ks, čerstvé lesní houby 300 g, zeleninový vývar dle potřeby, zakysaná smetana 200 ml, mléko 150 ml, mletý pepř dle chuti, mletý bobkový list dle chuti, petrželka dle chuti, muškátový květ špetk, hladká mouka nebo solamyl na zahuštění

Příprava

Letos první - houbová omáčka z  hříbků, klouzků a babek - tentokráte bez masa a byla chutná.

Na oleji necháme zesklovatět jednu cibuli. Přidáme mletý bobkový list, vsypeme očištěné, pokrájené lesní houby a dál restujeme s cibulí.

Přidáme máslo na zjemnění, směs osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, ochutíme muškátovým květem. Zasypeme nasekanou petrželkou.

Houby zalijeme vývarem. Necháme krátce povařit. Trochu sosu si odebereme do misky, zakvrdláme se zakysanou smetanou s mlékem a moukou (solamylem). Vmícháme k houbám. Dál necháme vařit cca 10 minut tak. Podáváme s kurkumovým knedlíkem.

2016-11-09 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI