Tvarohová bábovka s dýní a čokoládou zpět

Ingredience:
vejce4 kspolohrubá mouka500 gcukr moučka150 g
olej250 mlmléko250 mlměkký tvaroh400 g
vanilkový puding1 ksuvařená dýně v ananasovém džusu200 gprášek do pečiva1 ks
hořká čokoláda1 ks
vejce 4 ks, polohrubá mouka 500 g, cukr moučka 150 g, olej 250 ml, mléko 250 ml, měkký tvaroh 400 g, vanilkový puding 1 ks, uvařená dýně v ananasovém džusu 200 g, prášek do pečiva 1 ks, hořká čokoláda 1 ks

Příprava

V lednici jsem našla malý kousek dýně a ananasový džus, a tak jsem vymyslela recept spojením těchto surovin. 

Vejce vyšleháme s cukrem, přilijeme olej, nakonec přilijeme mléko a šleháme do pěny. Opatrně přidáme měkký tvaroh a změklou vychladlou, rozšťouchanou dýni. Mouku smícháme s práškem do pečiva a pudingem. Pramínkem přisypáváme sypkou směs k vyšlehaným vejcím a opatrně mícháme. Těsto nalijeme do silikonové bábovkové formy, kterou jsme vypláchli studenou vodou. Do těsta nalámeme kostičky hořké čokolády a zaboříme je hluboko do těsta. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů. Po cca 30 minutách, přikryjeme bábovku alobalem a pečeme dál asi 25 - 30 minut na 170 stupňů. Zkoušíme špejlí.

2016-11-01 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI