Patizon v zakysané smetaně s česnekem, smažený v trojobalu zpět

Ingredience:
velký patizon1 kszakysaná smetana1 kelímeksůl dle chuti
kurkuma špetkapepř dle chutimajoránka dle chuti
česnek dle chutiolivový olej dle potřeby
Trojobal:
vejce3 - 4 kssůl špetkahladká mouka dle potřeby
strouhanka dle potřebyuzená paprika dle chuti
Na smažení:
olej dle potřeby
velký patizon 1 ks, zakysaná smetana 1 kelímek, sůl dle chuti, kurkuma špetka, pepř dle chuti, majoránka dle chuti, česnek dle chuti, olivový olej dle potřeby, vejce 3 - 4 ks, sůl špetka, hladká mouka dle potřeby, strouhanka dle potřeby, uzená paprika dle chuti, olej dle potřeby

Příprava

Patizon není moc výrazná zelenina, ale když ji naložíte, tak jak já, je opravdu moc dobrý.

Patizon oloupeme, odstraníme pecky a pokrájíme.

Zakysanou smetanu smícháme se solí, pepřem, česnekem, kapkou olivového oleje a smícháme s kurkumou.

V této směsi patizon necháme namočený přes noc. Druhý den patizon obalíme v hladké mouce, vejcích a strouhance smíchané s uzenou paprikou. Smažíme ve fritovací nádobě nebo na pánvi. 

Podáváme s bramborovou kaší.

2017-08-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI