Pečené brambory po provensálsku zpět

Ingredience:
brambory800 gčesnek3 stroužkytymián3 snítky
rozmarýn3 snítkyolivový olej dle potřebyhrubá mořská sůl dle chuti
pepř dle chuti
brambory 800 g, česnek 3 stroužky, tymián 3 snítky, rozmarýn 3 snítky, olivový olej dle potřeby, hrubá mořská sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Pečené brambory máme moc rádi. Když jsou navíc s bylinkami, chutnají výborně.

Česnek oloupeme a nasekáme. Bylinky omyjeme, otřepeme a nasekáme nadrobno. Brambory dobře omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Pekáček postříkáme olivovým olejem a brambory do něj vyskládáme. Posypeme nasekaným česnekem a lístky tymiánu. Poklademe větvičkami rozmarýnu. Podle chuti osolíme a opepříme a nakonec zase zastříkneme brambory olejem. Pečeme v rozehřáté troubě na cca 25 minut. Podáváme samotné s dresinkem nebo s masem, rybou apod.

2016-08-17 Ostatní

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI