Domácí čokoláda s kokosem a rumem zpět

Ingredience:
100% tuk250 gmoučkový cukr250 gkakao100 g
karamelový puding1,5 balíčkuvanilkový cukr1 ksnastrouhaný kokos2 - 3 lžičky
rum1 lžička
100% tuk 250 g, moučkový cukr 250 g, kakao 100 g, karamelový puding 1,5 balíčku, vanilkový cukr 1 ks, nastrouhaný kokos 2 - 3 lžičky, rum 1 lžička

Příprava

Čokoládu si připravuje každý rok manžel a letos si ji ochutil kokosem s kapkou rumu. Jindy strouhá třeba kokosový suk. Čokoládky jsou moc chutné.

Všechny suroviny kromě kokosu a rumu rozpustíme ve vodní lázni a mícháme cca 20 minut. Mezitím si připravíme kokos a smícháme s rumem. Do formiček nalijeme malou část čokolády, dáme ztuhnout, pak na špičku nože dáme nastrouhaný kokos s rumem, zalijeme čokoládou a dáme ztuhnout. Nejlépe se vyndává čokoláda, když ji dáme na cca 10 minut do mrazáku, pak vypadne čokoláda sama.

2016-12-13 Dezerty

Autor:

Počet porcí
30
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostvánoce
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI