Grilovaný česnekový květák se sýrovou omáčkou zpět

Ingredience:
květák1 ksolivový olej60 mldrcený kmín dle chuti
utřený česnek4 stroužkysůl dle chutihladká mouka3 lžíce
máslo100 gsmetana na vaření200 mlstrouhaný čedar100 g
muškátový oříšek špetkasůl dle chutivývar z vaření květáku1 hrnek
bazalka dle chutipetrželka dle chuti
květák 1 ks, olivový olej 60 ml, drcený kmín dle chuti, utřený česnek 4 stroužky, sůl dle chuti, hladká mouka 3 lžíce, máslo 100 g, smetana na vaření 200 ml, strouhaný čedar 100 g, muškátový oříšek špetka, sůl dle chuti, vývar z vaření květáku 1 hrnek, bazalka dle chuti, petrželka dle chuti

Příprava

Mám pro vás tip na skvělou kombinaci chutí v podobě grilovaného květáku s česnekem a sýrovou omáčkou.

Květák rozdělíme na jednotlivé růžičky a uvaříme v osolené vodě s kmínem na skus. Poté vodu slijeme a dáme stranou.

Olivový olej smícháme s prolisovaným česnekem, sekanou bazalkou a petrželkou. V této směsi necháme uvařený květák alespoň hodinu marinovat. Po této době naložený květák grilujeme v rozehřáté troubě dozlatova.

V nádobě necháme rozpustit máslo, vmícháme mouku, osmahneme a stále mícháme. Zalijeme hrnkem květákového vývaru a smetanou na vaření. Vše cca 10 minut povaříme. Přidáme nastrouhaný čedar a znovu povaříme. Až má omáčka hladkou konzistenci, ochutíme muškátovým oříškem a solí.

Růžičky květáku rozdělíme na talíře a přelijeme sýrovou omáčkou.

Podávat můžeme s vařeným bramborem nebo jen s pečivem.

2017-02-21 Hlavní chody

Poznámka

Kdo potřebuje na oběd mít maso nebo nějakou uzeninu, může ke grilovanému květáku přidat i kostičky slaniny.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravygrilování
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI