Restované rajčatové gnocchi s bylinkami a cuketou

zpět
Restované rajčatové gnocchi s bylinkami a cuketou
Ingredience:
gnocchi2 balíčkyšalotka1 ksčesnek4 - 6 stroužků
olivový olej dle potřebysůl dle chutipepř dle chuti
cherry rajčátka250 - 300 gloupaná rajčata (nebo pomodori šťáva)1 hrnekbalsamikový ocet1,5 lžíce
kari koření (nebo muškátový květ) špetkacuketa1 ksjemný sýr typu Gran gusto na posypání
bazalka nebo šalvěj dle chuti
gnocchi 2 balíčky, šalotka 1 ks, česnek 4 - 6 stroužků, olivový olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, cherry rajčátka 250 - 300 g, loupaná rajčata (nebo pomodori šťáva) 1 hrnek, balsamikový ocet 1,5 lžíce, kari koření (nebo muškátový květ) špetka, cuketa 1 ks, jemný sýr typu Gran gusto na posypání, bazalka nebo šalvěj dle chuti

Příprava

Protože mám ráda recepty, ve kterých se připravuje vše v jedné nádobě, tak jsem dnes připravila jeden takový, který se připravuje v jedné pánvi.

Gnocchi uvaříme podle návodu v osolené vodě s olejem a přecedíme.

Než se nám gnocchi uvaří, tak na oleji zpěníme šalotku, přidáme pokrájený česnek a cibuli. Necháme rozvonět. Přidáme omytou a pokrájenou cuketu a promícháme. Přidáme sůl, pepř, koření, balsamikový ocet a dusíme. 

Vmícháme omytá cherry rajčátka a rajskou šťávu. Necháme ještě chvíli probublat cca 8 - 10 minut. Přisypeme jemně strouhaný sýr a zamícháme. Nakonec ještě přidáme pokrájenou bazalku či šalvěj 

Podáváme se salátem z rukoly nebo polníčku.

2018-06-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaostatní
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI