Nadýchaný perník s meruňkovým želé, povidly a čoko-kávovou polevou zpět

Ingredience:
hladká mouka180 gpolohrubá mouka180 gtřtinový cukr130 g
prášek do perníku1 kskaramelový pudink1 ksprášek do pečiva1/2 ks
skořice1 lžícekakao2 lžícevejce2 ks
olej1/2 hrnkukefír1/2 hrnkupovidla1 lžíce
meruňkové želé1 lžícepoleva (kakao, máslo, cukr moučka, škrob, lžička kávy dle potřebykokos dle chuti
hladká mouka 180 g, polohrubá mouka 180 g, třtinový cukr 130 g, prášek do perníku 1 ks, karamelový pudink 1 ks, prášek do pečiva 1/2 ks, skořice 1 lžíce, kakao 2 lžíce, vejce 2 ks, olej 1/2 hrnku, kefír 1/2 hrnku, povidla 1 lžíce, meruňkové želé 1 lžíce, poleva (kakao, máslo, cukr moučka, škrob, lžička kávy dle potřeby, kokos dle chuti

Příprava

Perník je vděčný moučník, který lze různě měnit, přidávat ovoce, prostě cokoliv a vždy nám chutná.

V jedné míse smícháme sypké ingredience (obě mouky, prášek do pečiva, kypřící prášek do perníku, puding a třtinový cukr). V druhé míse smícháme tekuté ingredience (vejce, olej a kefír). Ke smíchaným sypkým ingrediencím přimícháme pomalu tekuté ingredience a vše dobře zamícháme. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem. Do těsta pak druhým koncem vařečky zatlačíme kousky povidel a meruňkového želé. Pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 45 minut, zkoušíme špejlí. Dál si připravíme z másla, kakao, kávy a škrobu čokoládovou polevu, kterou polijeme ještě teplý moučník a posypeme hustě kokosem.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-05-22 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI