Fazolovo-rajčatová polévka s mletým masem a koriandrem zpět

Ingredience:
loupaná rajčata1 plechovkačervené fazole1 plechovkarajská šťáva1 krabička
chilli paprička1 kssůl dle chutipepř dle chuti
česnek3 stroužkyčervená paprika1 ksžlutá paprika1 ks
mleté maso250 gvětší cibule1 ksmáslo nebo olej dle potřeby
vývar1,5 lkoriandr nebo saturejka dle chuti
loupaná rajčata 1 plechovka, červené fazole 1 plechovka, rajská šťáva 1 krabička, chilli paprička 1 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, česnek 3 stroužky, červená paprika 1 ks, žlutá paprika 1 ks, mleté maso 250 g, větší cibule 1 ks, máslo nebo olej dle potřeby, vývar 1,5 l, koriandr nebo saturejka dle chuti

Příprava

Když chceme něco teplého do žaludku, je třeba se podívat, jaké suroviny máme doma. Z těchto surovin jsem udělala velmi chutnou polévku, která je lehce pikantní a bez zahuštění.

Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme orestovat mleté maso, aby pustilo šťávu. Přisypeme proužky barevných paprik, na kolečka nakrájenou mrkev a nadrobno nasekanou chilli papričku. Krátce vše orestujeme a zalijeme vývarem. Když se polévka vaří, vlijeme loupaná rajčata a koriandr nebo saturejku a vaříme, dokud není mrkev měkká. Za chvíli přidáme červené fazole, polévku osolíme, opepříme a ještě krátce povaříme. Ozdobíme bylinkami a podáváme s pečivem nebo samotnou. Je velmi chutná a pikantní. 

2016-05-20 Polévky

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI