Pikantní ledvinky na rajčatech a mrkvi zpět

Ingredience:
vepřové ledvinky1000 gmrkev2 kscherry rajčátka4 ks
olej dle potřebyvelká cibule1 kssůl dle chuti
pepř dle chutiuzená slanina150 grajčatová šťáva1 lžíce
Kayenský pepř špetkahladká mouka dle potřebymléko a ocet na namočení ledvinek dle potřeby
vepřové ledvinky 1000 g, mrkev 2 ks, cherry rajčátka 4 ks, olej dle potřeby, velká cibule 1 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, uzená slanina 150 g, rajčatová šťáva 1 lžíce, Kayenský pepř špetka, hladká mouka dle potřeby, mléko a ocet na namočení ledvinek dle potřeby

Příprava

Jednoduchý a moc dobrý recept na vepřové ledvinky, které jsou díky Kayenskému pepři pěkně pikantní.

Ledvinky dáme na noc do mléka s octem. Po této době vykrájíme kanálky a tučné kousky, propláchneme několikrát v čisté vodě. Nakrájíme na kousky. 

V tlakovém hrnci zpěníme na rozehřátém oleji pokrájenou cibulku, přidáme orestovat slaninu. Vložíme ledvinky. Orestujeme, přidáme kolečka mrkve, špetku Kayenského pepře, rajskou šťávu a zalijeme vodou. Uzavřeme tlakový hrnec a tlakujeme asi 15 - 18 minut. Po této době vypustíme z tlakového hrnce páru, přidáme k ledvinkám rajskou šťávu a nakrájená rajčátka. Zahustíme podle potřeby hladkou moukou, rozmíchanou ve vodě a vše ještě provaříme 10 - 12 minut. Podáváme s rýží.

2017-06-26 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI