Ovocný cheesecake s jahodami zpět

Ingredience:
sušenky (Derby)150 gRum nebo Malibu dle chutizměklé máslo60 g
Jahodový krém:
bílá čokoláda260 gjahody220 gmascarpone300 g
Kokosová vrstva:
želatinový ztužovač na nepečený dort1 kskokosové mléko2 lžícevoda dle potřeby
cukr dle chutizměklý tvaroh1 kszakysaná smetana nebo šlehačka1 ks
sušenky (Derby) 150 g, Rum nebo Malibu dle chuti, změklé máslo 60 g, bílá čokoláda 260 g, jahody 220 g, mascarpone 300 g, želatinový ztužovač na nepečený dort 1 ks, kokosové mléko 2 lžíce, voda dle potřeby, cukr dle chuti, změklý tvaroh 1 ks, zakysaná smetana nebo šlehačka 1 ks

Příprava

Honí vás mlsná? Mám pro vás recept na výborný dezert ze sušenek, jahodového krému, kokosového krému a jahod.

Sušenky nadrtíme v nožovém mixéru nebo ručně je válečkem nadrtíme. Přidáme kapku rumu nebo Malibu a máslo, zpracujeme a uděláme směs, kterou mokrou rukou upěchujeme na dno dortové formy a dáme na hodinku do chladu.

Jahody očistíme a nakrájíme na menší kousky. Pár jahod si necháme na ozdobu.

Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu a dál pak ve šlehači ušleháme mascarpone, změklou vlažnou bílou čokoládu a jahody. Krém s ovocem nalijeme na sušenkový korpus. Dáme do chladu.

Uděláme druhou vrstvu. Základ uděláme z jednoho sáčku želatinového ztužovače nepečeného dortu od Dr. Oetkera, dál podle návodu (kde je popsán tvaroh, cukr i voda) a pak k vyšlehanému krému přidáme ještě kokosové mléko nebo jen strouhaný kokos.

Druhé těsto nalijeme na první ovocnou vrstvu a dáme do chladu přes noc. 

Celý povrch pak zdobíme jahodami a meduňkou. 

Podáváme chlazené ke kávičce.

2017-05-17 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI