Tmavá mořská treska s křupavou kůrkou se sezamem zpět

Ingredience:
filety z mořské tresky500 gmáslo3 lžícedomácí strouhanka160 g
sezamová semínka2 lžícetymián1 lžičkarozmarýn1 lžička
pepř dle chutisůl dle chutišťáva z citronu dle chuti
filety z mořské tresky 500 g, máslo 3 lžíce, domácí strouhanka 160 g, sezamová semínka 2 lžíce, tymián 1 lžička, rozmarýn 1 lžička, pepř dle chuti, sůl dle chuti, šťáva z citronu dle chuti

Příprava

Ryby míváme málo a to je chyba, že nejsou na stole častěji. Recepty z ryb moc nevídám, vím, že jsou drahé, ale když už narazíme na čerstvé, rádi si rybu dopřejeme.

Filety omyjeme, zakapeme citronem a necháme chvíli odležet. Do pečící misky položíme filety s rozpuštěným máslem, osolíme a cca 10 minut pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů. Na zbylém másle osmahneme na pánvi sezamová semínka, přidáme domácí strouhanku, nasekaný tymián a promícháme. Touto směsí pak posypeme filety, které pak dál pečeme na 180 stupňů cca 15 minut v troubě dozlatova. Podáváme s rozmarýnovým pečeným bramborem nebo s kaší.

2016-08-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI