Ingredience: | |||||
želatina | 3 plátky | studená voda na nabobtnání | 100 ml | vody | 120 ml |
višně | 300 g | borůvky | 150 g | měkký tvaroh | 500 g |
domácí lučina (mascarpone) | 100 g | limetka - kůra | 1 ks | limetková šťáva | 2 lžíce |
prášková stevie (50 g hroznového cukru) | 1 lžíce | žloutek | 2 - 3 ks | krupička | 2 lžíce |
vanilkový cukr | 1 ks | máslo | na vymazání formy | ||
Korpus: | |||||
celozrnné nebo karamelové sušenky | 250 g | rozpuštěné máslo | 120 g |
Léto souvisí s ovocem a lehkými moučníky, proto jsem si chtěla vyzkoušet cheesecake a výsledek byl skvělý, nám chutná nám moc. Když vidím ceny za tento moučník v cukrárně a kavárně, tak jsem ráda, že jsem se jej naučila.
Sušenky nadrtíme nebo namixujeme a spojíme s rozpuštěným máslem. Hmotu dáme na 25 minut do lednice, aby dobře ztuhla.
Porcelánovou, koláčovou nebo dortovou formu vymažeme dobře máslem i po stranách.
Ve šlehači zlehka ušleháme tvarohy s lučinou, kůrou z limety, šťávou z limetky, vejci a cukry. Prošleháváme po dobu 3 minut. Sušenkovou hmotu vložíme do vymazané formy, lžící hmotu zarovnáme.
Višně omyjeme a vypeckujeme. Borůvky omyjeme.
Na sušenkový korpus navrstvíme tvarohovo-lučinovou směs, do které vmícháme hrst borůvek. Dáme péci do rozehřáté trouby na 180 stupňů na cca 45-50 minut, Po této době troubu vypneme, pootevřeme dvířka u trouby a necháme cheesecake hodinu chladnout.
Mezitím omyté a vypeckované višně a pár borůvek dáme do hlubší pánve, přidáme cca 120 ml vody, trochu cukru nebo sladidla a vaříme po dobu cca 5 minut. Plátkovou želatinu hned namočíme podle návodu na 10 minut do studené vody nabobtnat. Po této době želatinu přidáme do pánve s ovocem rozpustit pak za stálého míchání, ale nikdy nevaříme!
Touto omáčkou lžící polijeme vychladlý cheecesake a necháme ztuhnout. Podáváme ke kávě samotný nebo se šlehačkou. Moučník je chutný, osvěžující a lahodný.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI