Višňovo-borůvkový cheesecake zpět

Ingredience:
želatina3 plátkystudená voda na nabobtnání100 mlvody120 ml
višně300 gborůvky150 gměkký tvaroh500 g
domácí lučina (mascarpone)100 glimetka - kůra1 kslimetková šťáva2 lžíce
prášková stevie (50 g hroznového cukru)1 lžícežloutek2 - 3 kskrupička2 lžíce
vanilkový cukr1 ksmáslo na vymazání formy
Korpus:
celozrnné nebo karamelové sušenky250 grozpuštěné máslo120 g
želatina 3 plátky, studená voda na nabobtnání 100 ml, vody 120 ml, višně 300 g, borůvky 150 g, měkký tvaroh 500 g, domácí lučina (mascarpone) 100 g, limetka - kůra 1 ks, limetková šťáva 2 lžíce, prášková stevie (50 g hroznového cukru) 1 lžíce, žloutek 2 - 3 ks, krupička 2 lžíce, vanilkový cukr 1 ks, máslo na vymazání formy, celozrnné nebo karamelové sušenky 250 g, rozpuštěné máslo 120 g

Příprava

Léto souvisí s ovocem a lehkými moučníky, proto jsem si chtěla vyzkoušet cheesecake a výsledek byl skvělý, nám chutná nám moc. Když vidím ceny za tento moučník v cukrárně a kavárně, tak jsem ráda, že jsem se jej naučila.

Sušenky nadrtíme nebo namixujeme a spojíme s rozpuštěným máslem. Hmotu dáme na 25 minut do lednice, aby dobře ztuhla.
Porcelánovou, koláčovou nebo dortovou formu vymažeme dobře máslem i po stranách.

Ve šlehači zlehka ušleháme tvarohy s lučinou, kůrou z limety, šťávou z limetky, vejci a cukry. Prošleháváme po dobu 3 minut. Sušenkovou hmotu vložíme do vymazané formy, lžící hmotu zarovnáme.

Višně omyjeme a vypeckujeme. Borůvky omyjeme. 

Na sušenkový korpus navrstvíme tvarohovo-lučinovou směs, do které vmícháme hrst borůvek. Dáme péci do rozehřáté trouby na 180 stupňů na cca 45-50 minut, Po této době troubu vypneme, pootevřeme dvířka u trouby a necháme cheesecake hodinu chladnout.

Mezitím omyté a vypeckované višně a pár borůvek dáme do hlubší pánve, přidáme cca 120 ml vody, trochu cukru nebo sladidla a vaříme po dobu cca 5 minut. Plátkovou želatinu hned namočíme podle návodu na 10 minut do studené vody nabobtnat. Po této době želatinu přidáme do pánve s ovocem rozpustit pak za stálého míchání, ale nikdy nevaříme!

Touto omáčkou lžící polijeme vychladlý cheecesake a necháme ztuhnout. Podáváme ke kávě samotný nebo se šlehačkou. Moučník je chutný, osvěžující a lahodný.

2016-07-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI