Šlehaná kuřecí sekaná s houbovým sosem zpět

Ingredience:
kuřecí mleté maso500 gsmetana na vaření1 kelímekvejce1 ks
česnek2 - 3 stroužkysůl dle chutipepř dle chuti
majoránka špetkasolamyl1 - 2 lžícenamočené houby1/2 hrnku
jarní cibulka1 kscelý kmín dle chutišunka4 širší plátky
olej dle potřebyvoda dle potřebynové brambory dle potřeby
kuřecí mleté maso 500 g, smetana na vaření 1 kelímek, vejce 1 ks, česnek 2 - 3 stroužky, sůl dle chuti, pepř dle chuti, majoránka špetka, solamyl 1 - 2 lžíce, namočené houby 1/2 hrnku, jarní cibulka 1 ks, celý kmín dle chuti, šunka 4 širší plátky, olej dle potřeby, voda dle potřeby, nové brambory dle potřeby

Příprava

Tato sekaná je velmi jemná a dobrá. Když navíc méně solíme, nedáváme česnek, je i dietní.

Mleté maso smícháme s uvedenými ingrediencemi a vyšleháme do pevné hmoty. Mokrou rukou uděláme velkou šišku sekané, kterou posypeme kmínem a vložíme do pekáčku s pokrájenou jarní cibulkou. Do pekáčku k sekané přidáme také vodu, kapku oleje a pečeme 20 minut v rozehřáté troubě, přikryté alobalem. Po této době alobal dáme stranou a vložíme k sekané namočené houby z loňského sběru. Sekanou pokryjeme plátky šunky a dál pečeme dozlatova a doměkka. Po celou dobu podléváme výpekem. Také můžete sekanou péci po celou dobu v alobalu. Podáváme s novým bramborem.

2017-06-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI