Staročeská zelňačka s ostrou klobásou zpět

Ingredience:
kysané zelí300 gostrá slovenská klobáska2 kscibule2 ks
pepř2 - 3 kuličkydrcený kmín špetkasůl dle chuti
nové koření4 kuličkybobkový list2 kshladká mouka dle potřeby
vývar nebo voda dle potřebysladká a uzená paprika špetkakayenský pepř špetka
kysané zelí 300 g, ostrá slovenská klobáska 2 ks, cibule 2 ks, pepř 2 - 3 kuličky, drcený kmín špetka, sůl dle chuti, nové koření 4 kuličky, bobkový list 2 ks, hladká mouka dle potřeby, vývar nebo voda dle potřeby, sladká a uzená paprika špetka, kayenský pepř špetka

Příprava

Já doma chodím denně na kysané zelí, jednak se po něm, ať ho jíte, kolik jíte, nespravíte a také proto, že bylo, je a bude vždy plné vitamínu "C " a má spoustu kladů pro naše zdraví. Ale manžel chtěl udělat něco teplého ze zelí a tak vznikla tato staročeská polévka, jen se přidala klobáska.

Cibulku vložíme do studené vody, prkénko, také namočíme do studené vody, aby krájení cibule nám netlačilo slzy do očí, a na oleji pak cibuli necháme zesklovatět. Přidáme na pánev orestovat kolečka klobásky. Vše posypeme oběma paprikami a rychle zamícháme. Vypneme, přidáme kysané zelí, zalijeme vývarem nebo vodou a necháme se špetkou drceného kmínu povařit doměkka. Z polévky odstraníme koření. Jíšku nepřidávám, jen trochu polévku zahustíme mouku, rozkvrdlanou a radši přes sítko, aby nevznikly kousky. Nakonec ochutíme solí a podle chuti dozdobíme bylinkami.

2016-01-18 Polévky

Poznámka

Z uvedeného množství surovin připravíte cca 2,5 l polévky.

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI