Pečená vepřová plec na víně s žampiony a rýží zpět

Ingredience:
vepřová plec1000 gvelká cibule2-3 ksčerstvé žampiony250 g
červené víno300 mlmrkev2 ksceler1 ks
petržel1-2 kstymián2-3 snítkypaprika uzená1 lžička
mleté nové koření1 špetkabobkový list3 kssůl1 špetka
pepř1 špetkakmín1 špetkaolej2 lžíce
zeleninový vývar1 kostka
vepřová plec 1000 g, velká cibule 2-3 ks, čerstvé žampiony 250 g, červené víno 300 ml, mrkev 2 ks, celer 1 ks, petržel 1-2 ks, tymián 2-3 snítky, paprika uzená 1 lžička, mleté nové koření 1 špetka, bobkový list 3 ks, sůl 1 špetka, pepř 1 špetka, kmín 1 špetka, olej 2 lžíce, zeleninový vývar 1 kostka

Příprava

Měla jsem velkou chuť, na maso nadivoko.  Tak jsem zkusila  plec upravit na tento způsob. Věřím, že vám bude chutnat, tak jako mně.


Cibuli nakrájíme na  plátky, zeleninu na kolečka. Maso zpevníme provázkem, aby dobře drželo tvar.
Vepřovou plec osolíme, opepříme, posypeme kmínem a poprášíme uzenou paprikou. Na hlubší pánvi orestujeme na rozpáleném oleji, všechny pokrájené cibule, vložíme okořeněné maso, kousky zeleniny a zprudka vše opečeme. Orestované maso se zeleninou a cibulí a přendáme i se sosem na pekáček a podlijeme vývarem. Vložíme do rozehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 35 minut. 

Po této době přidáme pokrájené žampiony, přilijeme červené víno, pokladem tymiánem a pečeme dál doměkka. Maso přeléváme výpekem a průběžně podléváme, nezahušťujeme. Pokud je sos řídký, můžeme eventuelně zahustit moukou nebo solamylem.

Změklé maso pokrájíme na plátky a vrátíme k omáčce. Podáváme s rýží.
2021-10-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI