Vepřové ragú na kořenové zelenině, brokolici a pórku zpět

Ingredience:
vepřová plec600 gmenší brokolice1 ksolej dle potřeby
sypká paprika špetkacibule1 ksmrkev1 ks
celer1/2 kspetržel1 kspórek1/2 ks
tymián dle chutibazalka dle chutivývar dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chuti
vepřová plec 600 g, menší brokolice 1 ks, olej dle potřeby, sypká paprika špetka, cibule 1 ks, mrkev 1 ks, celer 1/2 ks, petržel 1 ks, pórek 1/2 ks, tymián dle chuti, bazalka dle chuti, vývar dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Kombinace jakéhokoliv masa a zeleniny nikdy nezklame a moc chutná. Navíc můžete vymyslet spoustu chutných kombinací.

Maso očistíme a nakrájíme na menší kostky. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, vložíme pokrájené maso, posypané špetkou papriky, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme. Maso přendáme na pekáček. K pokrájenému masu přidáme pórek nakrájený na nudličky, vmícháme pokrájenou a očištěnou kořenovou zeleninu, tymián, bazalku, podlijeme vývarem a dusíme v předehřáté troubě doměkka. Na konci dušení přidáme k masu růžičky omyté brokolice. Pokud máme hodně zeleniny, nezahušťujeme ničím. Podáváme s kaší, nebo s rýží, knedlíkem apod.

2017-05-02 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI