Pečená párty šunka v marinádě z povidel a hořčice zpět

Ingredience:
šunka od kosti vcelku s kůží1500 ghřebíček na kůži dle potřebyšvestková povidla nebo med2 lžíce
hořčice2 lžíceolej1,5 lžíce
šunka od kosti vcelku s kůží 1500 g, hřebíček na kůži dle potřeby, švestková povidla nebo med 2 lžíce, hořčice 2 lžíce, olej 1,5 lžíce

Příprava

Říká se, že se má jednou zkusit všechno, a tak jsem zkusila upéct šunku od kosti. Opravdu se povedlo a nám pečená šunka moc chutnala.

Šunku vcelku postavíme na pařák do hluboké nádoby, přilijeme vroucí vodu tak, aby se voda nedotýkala masa, a vaříme pomalu cca 60 -70 minut. Potom šunku vyndáme a kůži ostrým nožem nakrájíme na malé kostičky. Do kostiček pokrájené kůže zapíchneme hřebíček. Povidla promícháme s hořčicí a olejem. Touto směsí polijeme připravenou šunku, dáme do předehřáté trouby, pokryjeme alobalem a krátce zapečeme cca na 15 minut. Pak alobal sundáme a krátce ještě necháme v troubě, až kůže bude vypečená dokřupava. Hotovou šunku nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.

2017-01-16 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI