Švestkovo-jablečný koláč s drobenkou ze skořice a ovesných vloček zpět

Těsto:
vychlazené máslo100 ghladká mouka220 gmoučkový cukr nebo sypká stévie40 g
žloutek1 kszakysaná smetana nebo selský jogurt2 lžícemletá skořice1 a 1/2 lžíce
sůl špetičkavelké mražené švestky6 - 8 ksjablko2 ks
Náplň:
měkký tvaroh1 kelímekvejce2 ksmoučkový cukr nebo stévie40 g
citronový cukr1 balíčekzakysaná smetana nebo jogurt zbytek kelímku
Drobenka:
polohrubá mouka20 govesné vločky20 gmoučkový cukr nebo stévie40 g
máslo40 gskořice2 lžíce
vychlazené máslo 100 g, hladká mouka 220 g, moučkový cukr nebo sypká stévie 40 g, žloutek 1 ks, zakysaná smetana nebo selský jogurt 2 lžíce, mletá skořice 1 a 1/2 lžíce, sůl špetička, velké mražené švestky 6 - 8 ks, jablko 2 ks, měkký tvaroh 1 kelímek, vejce 2 ks, moučkový cukr nebo stévie 40 g, citronový cukr 1 balíček, zakysaná smetana nebo jogurt zbytek kelímku, polohrubá mouka 20 g, ovesné vločky 20 g, moučkový cukr nebo stévie 40 g, máslo 40 g, skořice 2 lžíce

Příprava

U tohoto receptu jsem dlouho váhala,nikdy jsem ještě nedávala na korpus fazole a tak jsem si vyzkoušela jinou verzi koláče. Sice je to pracnější, ale ve výsledku moc dobré. Manžel mi na něj chodil se lžičkou a býval by ho snědl, aniž bych ochutnala…se slovy to udělej zase.

Mouku smícháme s uvedenými ingrediencemi a vypracujeme tužší těsto, které dáme na 60-80 minut do chladu.

Vychladlé těsto rozválíme a vložíme do keramické formy vymazané máslem. Těsto propícháme vidličkou, pokryjeme pečícím papírem a zatížíme fazolemi. Takto pečeme cca 10-15 minut v rozehřáté troubě na 180 stupňů. Mezitím si vyšleháme náplň z tvarohu, smetany, vajec a cukru. Náplň nalijeme na předpečený korpus a poklademe švestkami řezem dolů a posypeme pokrájenými a omytými jablky kolem dokola celé formy. Vše posypeme drobenkou z ovesných vloček, cukru, mouky, skořice a másla. Dáme znovu péci na cca 180 stupňů na cca 20-25 minut dozlatova.

2016-03-07 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI