Těsto: | |||||
vychlazené máslo | 100 g | hladká mouka | 220 g | moučkový cukr nebo sypká stévie | 40 g |
žloutek | 1 ks | zakysaná smetana nebo selský jogurt | 2 lžíce | mletá skořice | 1 a 1/2 lžíce |
sůl | špetička | velké mražené švestky | 6 - 8 ks | jablko | 2 ks |
Náplň: | |||||
měkký tvaroh | 1 kelímek | vejce | 2 ks | moučkový cukr nebo stévie | 40 g |
citronový cukr | 1 balíček | zakysaná smetana nebo jogurt | zbytek kelímku | ||
Drobenka: | |||||
polohrubá mouka | 20 g | ovesné vločky | 20 g | moučkový cukr nebo stévie | 40 g |
máslo | 40 g | skořice | 2 lžíce |
U tohoto receptu jsem dlouho váhala,nikdy jsem ještě nedávala na korpus fazole a tak jsem si vyzkoušela jinou verzi koláče. Sice je to pracnější, ale ve výsledku moc dobré. Manžel mi na něj chodil se lžičkou a býval by ho snědl, aniž bych ochutnala…se slovy to udělej zase.
Mouku smícháme s uvedenými ingrediencemi a vypracujeme tužší těsto, které dáme na 60-80 minut do chladu.
Vychladlé těsto rozválíme a vložíme do keramické formy vymazané máslem. Těsto propícháme vidličkou, pokryjeme pečícím papírem a zatížíme fazolemi. Takto pečeme cca 10-15 minut v rozehřáté troubě na 180 stupňů. Mezitím si vyšleháme náplň z tvarohu, smetany, vajec a cukru. Náplň nalijeme na předpečený korpus a poklademe švestkami řezem dolů a posypeme pokrájenými a omytými jablky kolem dokola celé formy. Vše posypeme drobenkou z ovesných vloček, cukru, mouky, skořice a másla. Dáme znovu péci na cca 180 stupňů na cca 20-25 minut dozlatova.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI