Špagety na dva způsoby s krůtí směsí, paprikami a sýrem zpět

Ingredience:
špagety700 golivový olej dle potřebyčervená cibule1 ks
sůl dle chutipepř dle chutirajská šťáva (nebo krájená rajčata či sušená) dle chuti
chilli koření špetkasojová omáčka1 - 2 lžičkymleté krůtí maso300 g
červená paprika2 ksčesnek2 stroužkyhnědé žampiony nebo lesní houby6 ks
bazalka dle chutivývar nebo voda dle potřebysýr (Grana Padano) dle chuti
špagety 700 g, olivový olej dle potřeby, červená cibule 1 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, rajská šťáva (nebo krájená rajčata či sušená) dle chuti, chilli koření špetka, sojová omáčka 1 - 2 lžičky, mleté krůtí maso 300 g, červená paprika 2 ks, česnek 2 stroužky, hnědé žampiony nebo lesní houby 6 ks, bazalka dle chuti, vývar nebo voda dle potřeby, sýr (Grana Padano) dle chuti

Příprava

Tento recept můžete připravit na dva různé způsoby. Buď klasicky špagety uvařit a rovnou servírovat, nebo je dát ještě zapéct do trouby. 

Špagety uvaříme podle návodu na skus.

Na oleji zpěníme pokrájenou cibulku. Přidáme krůtí mleté maso, restujeme, přilijeme rajskou šťávu, trochu sojové omáčky a prolisovaný česnek. Orestujeme, podlijeme vývarem a dusíme do měkka.

Uvařené špagety smícháme s krůtí směsí. Jednu polovinu špaget se směsí podáváme na talíři, posypané jemně strouhaným sýrem a ozdobené bazalkou. 

Druhou část špaget s masovou směsí vložíme do olejem vymazané zapékací nádoby. Posypeme hustě sýrem a dáme krátce zapéct do rozehřáté trouby na 170 stupňů. Pečeme pouze do rozpuštění sýru. 

Druhá část špaget se pak může krájet a podávat i za studena a vzít s sebou třeba na výlet a podobně.

2018-05-09 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI