Marinovaná hlíva ústřičná se zeleným pepřem zpět

Ingredience:
hlíva ústřičná1 větší trsolivový olej100 mlhrubá mořská sůl na naložení
naložený zelený pepř15 gvinný ocetcca 500 mlčesnek3 stroužky
tymián4 snítky
hlíva ústřičná 1 větší trs, olivový olej 100 ml, hrubá mořská sůl na naložení, naložený zelený pepř 15 g, vinný ocet cca 500 ml, česnek 3 stroužky, tymián 4 snítky

Příprava

Tak jsem zkusila marinovat hlívu a opravdu je to moc chutné. Chuťově mi to připomíná matesy.

Na hluboké pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm postupně plátky očištěné hlívy, po dobu cca 5 minut. Osmažené houby vyjmeme z hluboké pánve a necháme na kuchyňské utěrce okapat. Houby osolíme a poklademe do ploché misky. Zrníčka naloženého zeleného pepře přelijeme horkou vodou, necháme namočené takto cca minutu. Necháme okapat a vidličkou pepř trochu rozmačkáme. Pak jej smícháme s octem a olejem, co nám zbyl. Pokrájíme česnek na plátky a nasekáme jej najemno. Přidáme otrhané lístky tymiánu a přidáme do pepřové marinády. Touto připravenou marinádou pokapeme ještě teplé plátky hlívy a misku s hlívou dáme na cca 5-6 hodin do chladu odležet. Houby po této době dáme na talířky, ozdobíme bylinkami a podáváme s opečenou bagetkou nebo opečeným chlebem. Moc dobré a i zdravé.

2016-02-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI