Hovězí guláš na zelených a červených paprikách zpět

Ingredience:
hovězí kližka1000 gcibule1000 gsádlo180 g
zelená paprika1 ksčervená kapiová paprika1 ksčervená sypká paprika2 - 3 lžičky
sůl dle chutidrcený kmín špetkamajoránka špetka
česnek4 stroužkymalý rajský protlak1 ksKayenský pepř špetička
vývar na podlévání
hovězí kližka 1000 g, cibule 1000 g, sádlo 180 g, zelená paprika 1 ks, červená kapiová paprika 1 ks, červená sypká paprika 2 - 3 lžičky, sůl dle chuti, drcený kmín špetka, majoránka špetka, česnek 4 stroužky, malý rajský protlak 1 ks, Kayenský pepř špetička, vývar na podlévání

Příprava

My jsme ke guláši měli jako přílohu karlovarský knedlík, ale je jen na vás, jakou přílohu si zvolíte vy....

Hovězí kližku upravíme a nakrájíme na kostky. Do hlubší nádoby dáme rozehřát sádlo, přidáme na drobné kostičky pokrájené cibule a restujeme do růžovo - hnědé barvy. Přisypeme oloupané česnekové plátky a necháme pěkně rozvonět. Vložíme orestovat pokrájené hovězí maso, aby se pěkně zatáhlo. Přidáme červenou sypkou papriku, rajský protlak, drcený kmín, čerstvý mletý pepř a dusíme doměkka co nejdéle. Podléváme připraveným vývarem. Když je maso poloměkké, přidáme na proužky pokrájené oba druhy paprik, špetku Kayenského pepře, podlijeme opět vývarem a dál dusíme až do vysmahnutí guláše. Přidáme podle potřeby sůl, majoránku a ještě chvíli promícháváme. Nezahušťujeme!!!
Všechna šťáva je přírodní, bez mouky a jinéých záklechtek.

2014-12-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI