Ingredience: | |||||
velká cuketa | 1 ks | hrubozrnná sůl | cca 2 - 3 lžíce | koření a bylinky | dle chuti |
šťáva z 1/2 citronu | dle chuti |
Včera jsem vyzkoušela sušené plátky cukety na plechu (v zimě můžete použít pod maso nebo jako sušené houby nebo sušená rajčata).
Cuketu omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky cca 0,5 cm, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 1 - 2 dny v lednici, přikryté potravinářskou fólií.Vodu ,kterou cuketa během této doby pouští, průběžně sléváme. Další den cukety vyndáme z lednice, osušíme a rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do předehřáté trouby na 120 stupňů na zhruba 2-2,5 hodiny. Ještě horkou cuketu posypeme libovolnými bylinkami nebo kořením a necháme vychladnout.
Na ochucení můžete přidat například bazalku, oregano, libeček, petrželku či oblíbené koření.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI