Sušené plátky cukety zpět

Ingredience:
velká cuketa1 kshrubozrnná sůlcca 2 - 3 lžícekoření a bylinky dle chuti
šťáva z 1/2 citronu dle chuti
velká cuketa 1 ks, hrubozrnná sůl cca 2 - 3 lžíce, koření a bylinky dle chuti, šťáva z 1/2 citronu dle chuti

Příprava

Včera jsem vyzkoušela sušené plátky cukety na plechu (v zimě můžete použít pod maso nebo jako sušené houby nebo sušená rajčata).

Cuketu omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky cca 0,5 cm, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 1 - 2 dny v lednici, přikryté potravinářskou fólií.Vodu ,kterou cuketa během této doby pouští, průběžně sléváme. Další den cukety vyndáme z lednice, osušíme a rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do předehřáté trouby na 120 stupňů na zhruba 2-2,5 hodiny. Ještě horkou cuketu posypeme libovolnými bylinkami nebo kořením a necháme vychladnout.

2016-10-19 Předkrmy

Poznámka

Na ochucení můžete přidat například bazalku, oregano, libeček, petrželku či oblíbené koření.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI