Domácí zelňáky s uzeninou zpět

Ingredience:
kysané zelí500 gpokrájená klobása150 ghladká mouka250 g
hrubá mouka250 gkurkuma nebo kari špetksůl dle chuti
pepř dle chutivejce2 kssádlo250 g
libeček dle chutipetrželka dle chuti
kysané zelí 500 g, pokrájená klobása 150 g, hladká mouka 250 g, hrubá mouka 250 g, kurkuma nebo kari špetk, sůl dle chuti, pepř dle chuti, vejce 2 ks, sádlo 250 g, libeček dle chuti, petrželka dle chuti

Příprava

Jakmile mám doma zelí, vždy zkusím tyto chutné a křehké placičky.

Zelí pokrájíme na menší kousky. Smícháme s moukou, vejci, pokrájenou uzeninou a změklým sádlem. Osolíme, opepříme a přidáme špetku kurkumy nebo kari koření. Vmícháme omyté a nasekané bylinky a zpracujeme v nelepivé těsto. Z těsta vyválíme na vále placku silnou cca 1 - 1,5 cm. Vykrájíme skleničkou kolečka, která dáme na plech s pečícím papírem, který jsme pokapali olejem a pečeme v rozehřáté troubě cca 15 minut. Podáváme například se salátem.

2017-06-05 Hlavní chody

Poznámka

Z uvedených surovin jsem připravila cca 30 placek.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI