Ingredience: | |||||
vařené brambory | 500 g | plátky schwarzwaldská šunka | 160 g | zakysaná smetana | 200 g |
sůl | dle chuti | strouhaný muškátový oříšek | dle chuti | jarní cibulka | 1 ks |
mletý černý pepř | dle chuti | nasekaná petrželka a pažitka | dle chuti | vejce | 3 ks |
strouhaný čedar | 150 g | máslo | na vymazání formy | sýr Camembert | 1 ks |
Zapečené brambory jsou rychlé a moc dobré jídlo. Dnes je zkusila připravit jinak než obvykle. Přidala jsem k nim zapéct camembert, který po zapečení do brambor pronikne a je to chuťově opravdu výborné.
Uvařené brambory pokrájíme na malé kousky nebo nahrubo nastrouháme, přidáme pokrájenou šunku (jeden plátek si dáme stranou) a jarní cibulku. Vejce smícháme se zakysanou smetanou, solí, pepřem, muškátovým oříškem, petrželkou, pažitkou a polovinou strouhaného sýra. Bramborovou směs přendáme do máslem vymazané formy. Do středu bramborové směsi ve formě vložíme sýr camembert, který ovineme plátkem schwarzwaldské šunky. Posypeme zbytkem strouhaného čedaru. V troubě zapékáme cca 15 - 20 minut na 180 stupňů.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI