Ingredience: | |||||
morkové kosti | 2 ks | voda | dle potřeby | řapíkatý celer | dle chuti |
jarní cibulka | dle chuti | mrkev | 1 ks | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | kurkuma | špetka | celerová nať | dle chuti |
uvařené flíčky | dle potřeby |
Vývar z kostí je silný a někdy přijde vhod. Manžel si morek pak sní s pečivem. Do polévky je možné cokoliv zavařit (flíčky, nudle, drobení apod.)
Morkové kosti dáme vařit do tlakového hrnce s vodou a zeleninou. Přidáme pokrájený řapíkatý celer a jarní cibulku a povaříme dál. Vývar přecedíme, dochutíme solí, pepřem a kurkumou. Přidáme uvařené flíčky a podáváme s pažitkou nebo s libečkem. Vývar je silný a dobrý. Není třeba dávat už žádná ochucovadla.
Z uvedených surovin jsem připravila 2,5 l polévky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI