Vývar z morkových kostí podle babičky zpět

Ingredience:
morkové kosti2 ksvoda dle potřebyřapíkatý celer dle chuti
jarní cibulka dle chutimrkev1 kssůl dle chuti
pepř dle chutikurkuma špetkacelerová nať dle chuti
uvařené flíčky dle potřeby
morkové kosti 2 ks, voda dle potřeby, řapíkatý celer dle chuti, jarní cibulka dle chuti, mrkev 1 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, kurkuma špetka, celerová nať dle chuti, uvařené flíčky dle potřeby

Příprava

Vývar z kostí je silný a někdy přijde vhod. Manžel si morek  pak sní s pečivem. Do polévky je možné cokoliv  zavařit (flíčky, nudle, drobení apod.)

Morkové kosti dáme vařit do tlakového hrnce s vodou a zeleninou. Přidáme pokrájený řapíkatý celer a jarní cibulku a povaříme dál. Vývar přecedíme, dochutíme solí, pepřem a kurkumou. Přidáme uvařené flíčky a podáváme s pažitkou nebo s libečkem. Vývar je silný a dobrý. Není třeba dávat už žádná ochucovadla.

2016-06-28 Polévky

Poznámka

Z uvedených surovin jsem připravila 2,5 l polévky.

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI