Pohankový guláš s kuřecím masem a zeleninou zpět

Ingredience:
pohanka2,5 hrnkuvoda nebo vývar4,5 hrnkukuřecí maso (krůtí)250 g
česnek4 stroužkyjarní cibulka1 ksčervená cibule2 ks
větší mrkev2 ksbrambory5 ksolivový olej1 lžíce
Koření:
sůl dle chutičerný pepř4 kuličkynové koření4 kuličky
bobkový list2 ksmajoránka dle chutičervená mletá paprika1,5 lžíce
pohanka 2,5 hrnku, voda nebo vývar 4,5 hrnku, kuřecí maso (krůtí) 250 g, česnek 4 stroužky, jarní cibulka 1 ks, červená cibule 2 ks, větší mrkev 2 ks, brambory 5 ks, olivový olej 1 lžíce, sůl dle chuti, černý pepř 4 kuličky, nové koření 4 kuličky, bobkový list 2 ks, majoránka dle chuti, červená mletá paprika 1,5 lžíce

Příprava

Mám pro vás typ na netradiční guláš, do kterého jsem tentokrát přidala také pohanku. Pro pikantní chuť můžete přidat i kolečka debrecínských párků.

Propláchnutou pohanku zalijeme vroucí vodou nebo vývarem a necháme nabobtnat. Na olivovém oleji osmahneme pokrájené cibule (červenou i jarní). Přidáme na malé kousky pokrájené kuřecí maso a koření. Osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Orestujeme a přidáme vodu.

Dusíme doměkka. Než je maso měkké, přidáme pokrájené brambory. Nakonec vyjmeme bobkový list, nové koření a celý pepř. Nádobu odstavíme, přidáme pohanku, rozetřený česnek a majoránku. Zdobíme petrželkou. 

2018-03-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI