Čočka s kapary a sterilovanou zeleninou s chutnou zálivkou zpět

Ingredience:
neloupaná čočka1 sáčekbobkový list2 ksnové koření dle chuti
celý pepř dle chutilibeček dle chutipetrželka dle chuti
slanina150 gvětší cibule1 ks
Zálivka:
pikantní hořčice1 lžíceolej dle potřebyocet dle chuti
pepř dle chutisůl dle chutikapary dle chuti
sterilovaná odkapaná sladkokyselá zelenina dle chuti
neloupaná čočka 1 sáček, bobkový list 2 ks, nové koření dle chuti, celý pepř dle chuti, libeček dle chuti, petrželka dle chuti, slanina 150 g, větší cibule 1 ks, pikantní hořčice 1 lžíce, olej dle potřeby, ocet dle chuti, pepř dle chuti, sůl dle chuti, kapary dle chuti, sterilovaná odkapaná sladkokyselá zelenina dle chuti

Příprava

Mám pro vás tip na recept z čočky, která je v této úpravě výborná. Navíc si ji můžete dát za studena jako salát.

Čočku propereme a namočíme na 1 - 2 hodiny do vody. V této vodě čočku vaříme doměkka s uvedeným kořením a bylinkami. Když je čočka měkká, vyjmeme koření. V hlubší nádobě prošleháme olej, ocet, hořčici se solí a pepřem do hustší konzistence a vmícháme k uvařené čočce. Do čočky přidáme pár kaparů a krátce ještě provaříme.

Na pánvi na oleji orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme restovat i slaninu do křupava. Opečeme klobásu na "ježečka" a druhý den podáváme třeba s vejcem.

2017-05-18 Hlavní chody

Poznámka

Můžeme trochu osmažené cibulky a slaniny vmíchat do čočky. Jinak na talíři zdobíme čočku opečenou cibulkou, slaninou a bylinkami.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI