Bramborák s cuketou a čerstvou majoránkou zpět

Ingredience:
brambory500 gcuketa500 gvětší vejce1 ks
čerstvá majoránka2 lžícečesnek6 stroužkůsůl dle chuti
pepř dle chutistrouhankacca 100 - 150 golej dle potřeby
brambory 500 g, cuketa 500 g, větší vejce 1 ks, čerstvá majoránka 2 lžíce, česnek 6 stroužků, sůl dle chuti, pepř dle chuti, strouhanka cca 100 - 150 g, olej dle potřeby

Příprava

Tak takový bramborák jste určitě ještě nejedli, můžete přidat i lupínky slané nebo kukuřičné.

Brambory oloupeme a nastrouháme do mísy nahrubo.
Cuketu podélně rozpůlíme a obrácenou lžičkou vydlabeme semínka ve středech cukety.
Cuketu nastrouháme také nahrubo a přidáme k bramborám. Osolíme a necháme vypotit. (odstát cca na 10 minut). Přebytečnou tekutinu slijeme (nejlépe) přes sítko (ale nejlepší je, když tekutinu ještě vymačkáme rukama). Směs bude díky tomu sušší a bramboráčky chutnější. K nastrouhaným cuketám a bramborám přidáme vejce, česnek, sůl, pepř, majoránku. Nakonec přisypeme strouhanku v takovém množství, aby byla směs spíše hutná, než tekutá. 
Na pánvi rozehřejeme olej a mokrou rukou uděláme malé placičky a dáme péci na pánev. Opékáme z obou stran dozlatova a dokřupava.

2016-09-30 Hlavní chody

Poznámka

Z uvedených ingrediencí připravíte cca 10 bramboráčků.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI