Jahodový džem s mátou a levandulí zpět

Ingredience:
jahody1000 gnasekaná máta pár lístkůomyté květy levandule dle chuti
cukr krystal350 gcukr Gelfix Extra 3:11 balíčekkyselina citronová2 lžičky
citron1 plátek
jahody 1000 g, nasekaná máta pár lístků, omyté květy levandule dle chuti, cukr krystal 350 g, cukr Gelfix Extra 3:1 1 balíček, kyselina citronová 2 lžičky, citron 1 plátek

Příprava

Máte rádi čerstvé pečivo se slaďoučkým džemem? Nekupujte zajíce v pytli a připravte si poctivý domácí z čerstvě natrhaných jahod.

Omyté jahody rozmačkáme a dáme vařit do větší nádoby. Obsah balíčku Gelfixu smícháme se třemi lžícemi cukru a přidáme k ovoci. Vaříme cca 3 - 5 minut. Přidáme zbytek cukru a vaříme dál cca 10 minut. Provedeme zkoušku tuhnutí - vlijeme kapku džemu na porcelánovou misku nebo talířek a když nesteče, tak je vše prima. Přidáme kyselinu citronovou, zamícháme, vložíme omytý plátek citronu, nasekané lístky máty, nadrcené květy levandule a dáme do nahřátých sklenic. Pevně uzavřeme, otočíme na víčko a necháme vychladnout do dalšího dne.

2017-06-22 Ostatní

Poznámka

Z uvedených surovin jsem připravila 4 střeně velké zavařovací sklenice.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI