Střapatý květák, aneb květák v těstíčku zpět

Ingredience:
středně velký květák1 ksvejce2 - 3 ksolej dle potřeby
ostrý ajvar2 lžícestrouhaný čedar2 lžícesolamyl dle potřeby
sůl dle chuticelý kmín dle chutikurkuma špetka
středně velký květák 1 ks, vejce 2 - 3 ks, olej dle potřeby, ostrý ajvar 2 lžíce, strouhaný čedar 2 lžíce, solamyl dle potřeby, sůl dle chuti, celý kmín dle chuti, kurkuma špetka

Příprava

Květák zase jinak. Tentokráte v pikantním ajvarovém těstíčku, pečený v troubě.

Květák uvaříme doměkka v osolené a okmínované vodě se špetkou kurkumy. Rozebereme na růžičky. Vychladlý květák potřeme ajvarem. Vejce rozšleháme se strouhaným čedarem, vejci, solamylem, můžeme ještě přidat do těstíčka i trochu ajvaru. Květák v tomto těstíčku obalíme a vložíme na plech s pečícím papírem, pokapaný olejem. Pečeme z obou stran dozlatova. Květák má "střapatý vzhled" a je moc dobrý. Podáváme s hranolky nebo se salátem.

2016-09-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI