Kuřecí játra na víně a pomodori rajčatech zpět

Ingredience:
kuřecí játra500 gbílé víno200 mlrajčata Pomodori1 plechovka
šalotka1 ksčesnek2 stroužkysůl dle chuti
pepř dle chutiolej dle potřebyvývar dle potřeby
provensálské koření dle chuti
kuřecí játra 500 g, bílé víno 200 ml, rajčata Pomodori 1 plechovka, šalotka 1 ks, česnek 2 stroužky, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olej dle potřeby, vývar dle potřeby, provensálské koření dle chuti

Příprava

Játra máme rádi na mnoho způsobů.  Tentokrát jsem je zkusila bez restování na cibulce, bez dušení, jelikož jsem nechtěla jsem stát u "plotny" - játra jsou takto také moc chutná.

Játra kuchyňsky upravíme. Vložíme do pekáčku, který jsme pokapali olejem. Játra zasypeme  sušeným provensálským kořením, posypeme pokrájenou šalotkou, kousky česneku a zalijeme vínem. Vložíme do rozehřáté trouby zapéci. Podléváme vývarem. Na konec přidáme k játrům loupaná rajčata a ještě chvíli necháme zapéci v troubě. Podáváme s bramborovou harmonikou nebo s vařeným bramborem (rýží).

2016-07-14 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI