Vepřová játra na slanině se sušenými rajčaty a cherry rajčátky zpět

Ingredience:
vepřová játra600 guzená slanina180 golej dle potřeby
ostrá harissa1 lžícesušená rajčata v oleji2 - 3 kscherry rajčátka4 ks
šalotka2 ksvývar na podlitíhladká mouka na zahuštění
voda dle potřebysůl dle chutipepř dle chuti
vepřová játra 600 g, uzená slanina 180 g, olej dle potřeby, ostrá harissa 1 lžíce, sušená rajčata v oleji 2 - 3 ks, cherry rajčátka 4 ks, šalotka 2 ks, vývar na podlití, hladká mouka na zahuštění, voda dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Játra u nás doma jíme celkem málo, i přesto, že nám moc chutnají. Navíc játra jsou výborná na červené krvinky, a proto by v jídelníčku neměly chybět.

Játra očistíme a pokrájíme na větší kousky. Šalotku i slaninu pokrájíme na kostičky. Rajčata (sušená i cherry) pokrájíme na plátky. Pokrájenou slaninu a šalotky orestujeme na oleji, přidáme zprudka orestovat i kousky jater. Opepříme. Necháme pustit šťávu z masa. Podlijeme vývarem, přidáme harissu a plátky sušených rajčat. Dusíme doměkka (v tlakovém hrnci cca 8 - 10 minut) jinak podle každého. Nakonec přidáme cherry rajčátka. Zakvrdláme mouku s vodou, vmícháme k játrům a zelenině. Povaříme ještě cca 10 - 12 minut. Podle potřeby osolíme a opepříme. Podáváme s přílohou dle chuti.

2017-09-06 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno červené
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI