Krémová houbová polévka, zdobená restovanou hlívou zpět

Ingredience:
houby280 ghlíva ústřičná100 gzeleninový vývar400 ml
jarní cibulka (nebo menší cibule)1 ksmáslo50 gbrambory200 g
zakysaná smetana200 mlolej na orestování hlívy ke zdobení dle potřebysůl dle chuti
pepř dle chutidrcený kmín dle chutimuškátový květ špetička
uzená paprika špetkHraška (nemusí být) na zahuštění
houby 280 g, hlíva ústřičná 100 g, zeleninový vývar 400 ml, jarní cibulka (nebo menší cibule) 1 ks, máslo 50 g, brambory 200 g, zakysaná smetana 200 ml, olej na orestování hlívy ke zdobení dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, drcený kmín dle chuti, muškátový květ špetička, uzená paprika špetk, Hraška (nemusí být) na zahuštění

Příprava

Měli jsme chuť na krémovou polévku, tak jsem připravila houbovou a navrch ji ještě ozdobila restovanou hlívou. Pokud ji chcete ještě více ozvláštnit, můžete ozdobit i restovanou klobásou.

Očištěné houby nakrájíme na malé kousky. Orestujeme je na másle s pokrájenou cibulkou. Přidáme drcený kmín, špetku uzené papriky, oloupané a na kostky pokrájené brambory a zalijeme vývarem. Vaříme, dokud brambory nejsou měkké. Zakysanou smetanu smícháme s trochou vývaru a nalijeme zpět do houbového vývaru. Vše osolíme a opepříme. Krátce povaříme a rozmixujeme ponorným mixérem. Podle potřeby můžeme zahustit Hraškou (podle návodu). Nakonec polévku ozdobíme orestovanou hlívou nebo uzeninou.

2018-04-06 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI