Pikantní tataráček z rajčat, okurek, cibulky a chilli papriček zpět

Ingredience:
oválná rajčátka8 kssušená rajčata4 ksolej ze sušených rajčat2 lžičky
Crema Bianca Italiana1 lžičkašalotka1 kssalátová okurka1/2 ks
jarní cibulka2 ksdivoká bazalka4 snítkylibeček2 snítky
sůl dle chutiostrá Harissa nebo 1 chilli paprička1 lžičkaworcester1 lžička
Topinky:
chléb dle potřebyolej dle potřebyčesnek dle chuti
oválná rajčátka 8 ks, sušená rajčata 4 ks, olej ze sušených rajčat 2 lžičky, Crema Bianca Italiana 1 lžička, šalotka 1 ks, salátová okurka 1/2 ks, jarní cibulka 2 ks, divoká bazalka 4 snítky, libeček 2 snítky, sůl dle chuti, ostrá Harissa nebo 1 chilli paprička 1 lžička, worcester 1 lžička, chléb dle potřeby, olej dle potřeby, česnek dle chuti

Příprava

Když čekáte návštěvu a nevíte, co připravit. Mám pro vás pikantní směs na topinky k pivu či vínu.

Rajčátka přepůlíme a odstraníme "černé" bubáky. Necháme na sítku okapat, dokud nepustí co nejvíce rajské šťávy. Sušená rajčata překrojíme na kousky a společně se šalotkou, cibulkami, nakrájeným česnekem, harissou a nasekáme v choperu. Ke směsi ze sušených rajčat přidáme okapané a propasírované půlky rajčat, krém balsamico a worcester. Dál přidáme na kostičky pokrájenou okurku, sůl a nadrcenou divokou bazalku s libečkem. Přidáme lžíci oleje ze sušených rajčat. Zamícháme a dáme na hodinu do chladu. Podáváme s topinkami, stejně jako u tataráčku masového.

2017-08-03 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI