Květákový nákyp s bramborem, paprikou, šunkou a sýrem zpět

Ingredience:
velký květák1 ksvejce4 ksmuškátový květ špetka
sůl dle chutidrcený kmín dle chutimletý pepř dle chuti
naložená krájená červená ostrá paprika1 lžícevyuzená šunka200 gstrouhaný jemný sýr180 g
brambory, pokrájené na kostičky4 - 5 ksmalý pokrájený pórek (jarní cibulka)1 ksmáslo na vymazání formy1,5 lžíce
nálev z naložených paprik dle chuti
velký květák 1 ks, vejce 4 ks, muškátový květ špetka, sůl dle chuti, drcený kmín dle chuti, mletý pepř dle chuti, naložená krájená červená ostrá paprika 1 lžíce, vyuzená šunka 200 g, strouhaný jemný sýr 180 g, brambory, pokrájené na kostičky 4 - 5 ks, malý pokrájený pórek (jarní cibulka) 1 ks, máslo na vymazání formy 1,5 lžíce, nálev z naložených paprik dle chuti

Příprava

Máte rádi zapékané pokrmy? Jsou skvělé nejen pro jejich snadnou přípravu, ale také propojení všech chutí. Já mám pro vás dnes tip na květákový nákyp s bramborem.

Brambory omyjeme, pokrájíme na kostičky, květák rozebereme na růžičky a vše krátce povaříme na cca 5 minut v osolené vodě. Scezenou vodu si ale necháme na polévku. Šunku a pórek pokrájíme na kostičky. Formu vymažeme máslem. Květák a brambory nasypeme do skleněné zapékací nádoby, promícháme s pokrájenou šunkou, pokrájenými paprikami a pokrájeným pórkem. Osolíme a opepříme. Vejce vyšleháme s nálevem z paprik, přidáme strouhaný sýr a vmícháme s bramborem a květákem ve formě. Dáme zapéci krátce do rozehřáté trouby pod gril a pak dál pečeme klasicky v troubě pak dál dozlatova. Podáváme se zeleninou.

2017-10-06 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI