Ingredience: | |||||
třešně | 300 g | třtinový cukr | 150 g | vanilkový cukr | 1 balíček |
šťáva z jednoho citronu | dle chuti | vejce | 4 ks | změklé máslo | 70 g |
polohrubá mouka | 180 g | kypřící prášek do pečiva | 1/2 balíčku | sůl | špetka |
mléko | 150 ml | Malibu nebo rum | 1 lžíce | máslo | na vymazání formy |
mouka | na vysypání formy | ||||
Poleva: | |||||
měkký tvaroh | 120 g | domácí lučina nebo vaničková lučina | 120 g | moučkový cukr | 100 g |
Na ozdobu: | |||||
třešně | dle potřeby | červená dortová želatina | 1 balení |
Tak až od ledna! Říkáte si, že byste měli myslet na linii? Neeee, jen se podívejte o co přicházíte. A vůbec dle ingrediencí je to docela zdravý moučník.
Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně přidáme vejce, šťávu z citronu, špetku soli a polohrubou mouky, promíchanou s práškem do pečiva, mléko a Malibu. Nakonec do těsta vmícháme třesně obalené v mouce. Ve formě pečeme cca 35- 40 minut na 170 stupňů. Zkoušíme špejlí.
Tvaroh a lučinu smícháme s cukrem a vyšleháme. Vzniklou polevou potřeme vychladlý dortík, poklademe třešněmi a necháme ztuhnout.
Připravíme si dortovou červenou želatinu podle návodu a nakonec způsobem cik cak potřeme vlažnou želatinou dortík s polevou a třešněmi. Dáme do chladu. Zdobíme šlehačkou apod.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI