Vepřová játra na loupaných rajčatech, pórku a chřestu zpět

Ingredience:
vepřová játra800 gloupaná rajčata1/2 sklenicezelený chřest2 stonky
cibule1 ksmenší pórek1 ksolej dle potřeby
sůl dle chutipepř dle chutisolamyl (hladká mouka) dle potřeby
vývar (voda) dle potřeby
vepřová játra 800 g, loupaná rajčata 1/2 sklenice, zelený chřest 2 stonky, cibule 1 ks, menší pórek 1 ks, olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti, solamyl (hladká mouka) dle potřeby, vývar (voda) dle potřeby

Příprava

U nás doma máme játra moc rádi, a proto se vždy snažím vymyslet nějaký zajímavý nový recept a kombinaci chutí. Dnes jsem je připravila na rajčatech a zkusila přidat i chřest.

Játra odblaníme a nakrájíme na větší plátky. Opepříme a orestujeme v tlakovém hrnci na rozehřátém oleji s pokrájenou cibulí. Přidáme loupaná rajčata, pokrájený pórek, očištěný a pokrájený chřest a zamícháme. Zalijeme vývarem. Tlakový hrnec uzavřeme a tlakujeme cca 10 minut. Nakonec zahustíme solamylem (případně moukou) rozkvrdlaným ve vodě. Játra solíme až na talíři. Podáváme se zeleninovou rýží.

Zelený chřest byl tentokrát opravdu čerstvý a konečky nebylo třeba ani odlamovat, ale i přesto jsem konce odlámala, překrojila na půl a tužší konce jsem dala do vroucí osolené vody na pár minut povařit. Nádobu jsem přiklopila, poté vypnula a nechala asi tři minuty dojít. Pak jsem chřest podávala na talíři k játrům.

2018-05-11 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI